Speltips: Därför är det värt att lira på Ilir Latifi – så ser oddsen ut

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-05-23 00:00

Nästa lördag är det dags för UFC Sverige som alla svenska MMA-fans har väntat. 1 juni är datumet och Globen är platsen.

Väntat har också Malmös Ilir Latifi gjort. Väntat på revansch efter förlusten på UFC 232. Latifi möter Volkan Özdemir i galans co-main event.

Två topp-10 rankade lätta tungviktare

Latifi har repat sig efter den jobbiga förlusten mot Corey Anderson i slutet av december förra året. Dessförinnan hade 35-åringen vunnit två raka mot Tyson Pedro och Ovince St-Preux och tagit sig oerhört nära en titelchans. Förlusten i december innebar att Latifi halkade ner på rankingen till plats 9.

Motståndaren Özdemir, från Schweiz, återfinns på plats 7 i lätt tungvikt och kommer även han från en torsk. Men till skillnad från Latifi har Özdemir förlorat tre på raken och faktum är att 29-åringen inte lyckats knipa en seger ända sedan han slog Jimi Manuwa i Sverige för snart två år sedan.

Vi såg Özdemir senast fightas i London i mars då han förlorade en väldigt jämn match mot talangen Dominick Reyes. En match som många ansåg att Özdemir hade vunnit.

Satsar alltid för fullt i sina attacker

Stilmässigt är det en stor skillnad mellan Latifi och Özdemir. Svensken är en skicklig brottare som satsar för fullt i alla sina attacker. Oavsett om det handlar om stora slam eller sparkar. Latifi går alltid ”all in” vilket har både för- och nackdelar. Om han träffar så gör han stor skada men samtidigt tar de mycket energi och ork.

Özdemir är en stående fighter som även han gillar att sätta press och veva hårt. Hans stora svaghet har dock varit brottningen och förmågan att bibehålla sin energi till slutet av matchen.

Måste jobba metodiskt

Så hur slutar denna match? Båda har tillräckligt med power för att göra matchen snabb. För Latifis del får han inte förlita sig på drömträffen utan jobba metodiskt och framför allt mixa in sin brottning. Detta blir nyckeln för att ta hem segern, vilket vi också tror att han kommer lyckas med.

Det blir inte ett avslut men seger på poäng. Eftersom Latifi är underdog så gör det tipset ännu mer spelvärt.

Oddsen hos Betfair

Betfair ger 2.30 gånger pengarna för Latifi medan Özdemir ger 1.50.

Superkampanj

Missa inte vår superkampanj som vi erbjuder våra läsare i samarbete med Betfair. Inför UFC Sverige har Betfair lagt in en oddsboost på Latifi. Nu kan du lira på Latifi till hela 9.00 gånger pengarna. Som om det inte vore nog får du också en exklusiv t-shirt på köpet. Läs mer om det här.


Få 100% bonus upp till 1000kr på Betfair
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips