UFC Tampa: Joanna Jędrzejczyk vs. Michelle Waterson – oddsen är här

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2019-09-03 23:00

Den 12 oktober kommer två högprofilerade namn i UFCs stråviktsdivision drabba samman i Tampa, Florida. Den tidigare mästarinnan Joanna Jędrzejczyk (15-3-0) kommer möta sjunderankade Michelle Waterson (17-6-0) i galans huvudmatch.

Tillbaka till vinstkolumnen eller fortsatt momentum?

Jędrzejczyk, som var obesegrad fram till november 2017, har nu ett matchfacit på 1-3 sett till sina fyra senaste matcher. Polskan har vid två tillfällen förlorat mot Rose Namajunas i stråvikt och vid ett tillfälle mot Valentina Shevchenko i divisionen för flugvikt. Samtliga av dessa förluster kom i samband med titelmatcher. Däremellan tog Jędrzejczyk hem en seger via enhälligt domslut mot Tecia Torres.

Waterson har ett bättre momentum än polskan och kommer gå in i matchen med tre raka segrar i ryggen. Cortney Casey, Felice Herrig samt den tidigare titelutmanaren Karolina Kowalkiewicz har alla besegrats via domslut. Amerikanskan har ett sammanslaget matchfacit på 5-2 i organisationen.

Jędrzejczyk öppnar upp som favorit

’Best Fight Odds’ levererade nyligen de senaste oddsen för galan och den tidigare mästarinnan öppnar upp som en relativt stor favorit. Ett initialt vinnarspel på Jędrzejczyk ger blott 1.29 gånger pengarna tillbaka medan ett vinnarspel på Waterson ger 3.75 gånger instatsen tillbaka.

Jędrzejczyk var favorit till att ta hem segern i båda sina matcher mot Namajunas men gick in som ’underdog’ i mötet mot Shevchenko. Polskan har under UFC-karriären varit van vid att gå in som betrodd till segern och favoritskapet har stått i alla matcher som inte varit för ett bälte.

De två förluster som Waterson, hittils, har dragit på dig i UFC kom mot Namjunas och Torres. Inför matchen mot Namajunas stod oddsen nästan helt jämnt medan Waterson gick in som en knapp ’underdog’ mot Torres. I sina tre senaste matcher gick amerikanskan in med knapp ’underdog’-status i två av dessa, trots att hon var favorittippad i alla tre när oddsen först släpptes.