UFC on ESPN+ 19: Joanna Jedrzejczyk är för bra för Karate Hottie

Speltips: Joanna Jedrzejczyk vs Michelle Waterson

  • Spelstopp: 2019-10-13 02:00
  • Odds Spelat: 2019-10-11
  • Match: Joanna Jedrzejczyk vs Michelle Waterson
  • Spel: Joanna Jedrzejczyk via domslut
  • Units: 8/10
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.70

Författare: Johan Lorentzon

Publicerad: 2019-10-12 4:21

Joanna Jedrzejczyk Vs. Michelle Waterson

Joanna vs Waterson

Historia

Huvudmatchen på galan är ett stråvikts-möte mellan den före detta mästarinnan Joanna Jedrzejczyk (15-3-0) och Michelle Waterson (17-6-0). Båda tjejerna lär vara taggade då de står i varandra väg för en framtida titelchans.

Joanna var en gång i tiden den mest dominanta fightern i divisionen, men har nu efter hon förlorade bältet mot Rose Namajunas förlorat tre av sina fyra senaste matcher. I sin senaste match gick hon till och med upp en viktklass för att möta Valentina Shevchenko, men blev då utklassad till ett domslut av en större och starkare fighter som har tvingat henne tillbaka ritbordet.

Waterson är en av veteranerna i MMA. Hon jagar desperat efter en titelchans i UFC och om hon kan ta sig förbi Joanna är det en garanterad chans på titeln. Hon kommer från tre raka domslutsvinster mot fighters som Cortney Casey, Felice Herrig och Karolina Kowalkiewicz.

Matchbild

Joanna må kanske inte vara den “Joanna Champion” vi såg när hon hade bältet, men hon kommer ändå vara Waterson tuffaste motstånd hitintills. Där Namajunas, förutom sin förbättrade stående bit, kunde hota med sin solida jiu-jitsu är Waterson likt Joanna i första hand en stående fighter. Hennes stil är karate-baserad och hon har bra rörelse in och ut som många andra karatekas.

Joanna har sin solida thaiboxning och är dessutom både större och har längre räckvidd. Den största chansen Waterson har är att ta matchen till marken där hon nog har den största fördelen. Joanna har dock visat tidigare att hon har ett väldigt bra nedtagningsförsvar och det är endast mot större och starkare fighters det visats sig vara ett problem. Hon kommer förmodligen kunna stänga avståndet för att stoppa Watersons Karate-distans och sen peppra henne med volym från insidan. Det finns även en chans att fighten kommer utspelas mot buren i clinchen där Joanna också kommer vara större och starkare.

Vinnare: Joanna Jedrzejczyk på via domslut på 1.70

Joanna Jedrzejczyk via domslut på 1.70
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS