Bellator 231: Karl Albrektsson ’underdog’ mot Phil Davis

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2019-10-23 00:24

Till helgen debuterar Sveriges Karl Albrektsson i en av världens största MMA-organisationer – Bellator. För motståndet står den topprankade UFC-veteranen Phil Davis och oddsmakarna håller svensken som ’underdog’ inför deras möte.

Söker seger nummer 10

Albrektsson genomförde sin professionella MMA-debut 2012 och sedan dess har det blivit ytterligare tio matcher inom sporten. Svensken har gått fem av dessa matcher under ’Rizin FFs’ flagg. I den organisationen har Albrektsson ett matfacit på 3-2 och står med ett totalt matchfacit på 9-2. I juli stod det klart att svensken skrivit kontrakt med Bellator och så sent som för några veckor sedan offentliggjordes att Davis skulle bli den första att bjuda upp Albrektsson till dans i den nya organisationen.

Davis har vuxit till en riktigt veteran inom sporten och gick sin första match redan 2008. Amerikanen gick hela tretton matcher för UFC och många svenska fans känner säkert igenom honom från hans möte mot Ryan Bader under ’UFC on FOX 14 – Alexander Gustafsson vs. Anthony Johnson’. Det blev också Davis sista match för organisationen och sedan dess har han hunnit med nio matcher för Bellator. Där står han nu med ett matchfacit på 7-2 och med ett totalt matchfacit på 20-5-0 1NC.

Här är oddsen

Under karriärens gång har Albrektsson varvat favoritskap med ’underdog’-status. Inför matchen mot Davis kommer han dock vara mindre betrodd av spelbolagen än någonsin tidigare. Ett vinnarspel på svensken ger i dagsläget 3.20 gånger insatsen tillbaka, enligt uppgifter från ’Best Fight Odds’

Davis är van vid att hålla favoritskapet inför sina matcher och senaste gången amerikanen gick in i buren som ’underdog’ var så långt tillbaka som ’UFC 179: Aldo vs. Mendes II’, 2014. Vid tre av dessa tillfällen har dock favoritskapet svikit Davis, som förlorade samtliga av matcherna i fråga via delat domslut. Ett rakt spel på Davis som vinnare ger enligt ’Best Fight Odds’ 1.36 gånger pengarna för spelaren.