TID KVAR:

Dominick Reyes vs. Chris Weidman

UFC Fight Night: Reyes vs. Weidman

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Bellator

Bellator Japan: Fedor Emelianenko möter “Rampage” Jackson

Två av sportens stora ikoner kommer drabba samman i Japan den 29 december senare i år. Bellator kommer besöka lande...

Läs mer

Bellator Dublin: Oddsen för Michael Page och James Gallaghers matcher är släppta

Fredagen den 27 september kommer en av världens största organisationer att besöka Irlands huvudstad - Dublin. Galan...

Läs mer

Bellator 226: Ryan Bader vs. Cheick Kongo – här är oddsen

Lördagen bjuder på två heta galor från världens största MMA-organisationer. UFC arrangerar en PPV-gala i Abu Dhabi ...

Läs mer

Enarmade fightern Nick Newell vinner sin Bellator-debut via avslut

Den enarmade lättviktaren Nick Newell fick en perfekt debutmatch i sin nya organisation Bellator  under lördagens g...

Läs mer

Karl Albrektsson skriver på för Bellator – siktar på bältet

Den 25-årige svenske lätt-tungviktaren Karl Albrektsson meddelade idag att han skrivit på ett kontrakt för den amer...

Läs mer

Bellator: Blir sparkad i rumpan – får poäng avdragen

Jorge Kanella och Alfie Davis möttes i helgen vid Bellator 223 i London. Matchen som Davis till slut vann genom enh...

Läs mer

Här åker unge supertalangen på brutal knock

Bellatorfightern Aaron Pico (4-3) har länge hållits fram som ett superlöfte av Bellators VD Scott Coker. Inatt drab...

Läs mer

Forne UFC-stjänan går i pension efter brutala knocken – se den här

Tidigare UFC-mästaren Lyoto Machida (26-8) mötte inatt den tidigare UFC-titelutmanaren Chael Sonnen (30-17) vid...

Läs mer

Bellator-stjärnan Michael Venom Page tok-knockas – se knocken här

Den obesegrade brittiske welterviktaren Michael Venom Page gick under natten till söndagen sin semifinalmatch i B...

Läs mer

MMA-stjärnan bjuder på årets häftigaste knockouts

Bellator anordnade igår ännu en gala i Europa och denna gång kom organisationen till Birmingham och bjöd på en hä...

Läs mer

Speltips: Rory MacDonald vinner mot Jon Fitch på lördag – se oddsen

Mycket MMA väntar i helgen. Det är inte bara UFC som har en gala på lördag - det har även blivit dags för Bellato...

Läs mer

Millisekunder ifrån att tokknockas – återhämtar sig mirakulöst och avslutar sin motståndare

Under fredagen ägde Bellator 218 rum där i en match mellan den forne UFC-fightern Gerald Harris och den tuffe rys...

Läs mer

Bellator

Senaste nytt från Bellator

Här hittar du de senaste nyheterna för alla Bellator event. Spelar ingen roll om du vill läsa senaste nytt om Bellator, uppkommande matcher, speltips, skvaller, åsikter eller twitter-utbrotten så kommer du garanterat hitta det här. MMABetz Bellator nyheter fokuserar på bettingen vilket betyder att du får läsa om intressanta odds och unika specialerbjudanden från bettingbolagen som du även kan ta del av. Inför större Bellator galor gör vi gedigna breakdowns på matcherna för att ge er all den information ni behöver för att göra era bets.

Bellator MMA

Bellator MMA är en amerikansk organisation som har sin bas i Santa Monica i Kalifornien. Det är världens näst största MMA-organisation efter UFC. Ordet bellator är latin för krigare. Organisationen hette tidigare Bellator Fighting Championships. Efter UFC är Bellator den största MMA-organisationen som finns idag och här möts många framstående fighters inom kampsport. Organisationen är ett dotterbolag till Viacom, ett av världens största mediekoncerner. Bellators första evenemang hölls 2009 och i april 2019 hade de arrangerat 220 evenemang. De arrangerar numera galor varje vecka.

Historia

Bellator grundades 2008 av amerikanen Bjorn Rebney som blev organisationens verkställande direktör och ordförande. När Rebney ägde Bellator hade organisationen en turnering som kallades “The Toughest Tournament in Sports”. Den hade singelelimineringsformat där fyra eller åtta personer tävlade. Vinnarna tog hem en check på 100 000 dollar och en fick chansen att möta den regerande mästaren i sin viktklass. Sedan Scott Coker tog över som president 2014 har Bellator slutat med turneringar. Istället började de med ett mer traditionellt MMA-format med flera en-mot-en-matcher spridda på flera olika kort. Bellator bytte ut sin bur från en mer traditionell oktagon till en mindre definierad sådan. Matchytan är fortfarande åttakantig men är nu mer avrundad än den var tidigare.

Första säsongen

Bellators första evenemang, Bellator 1, ägde rum den tredje april 2009 och den första säsongen pågick till den nittonde juni samma år. Evenemangen sändes nationellt på ESPN Deportes. Turneringarna skedde i mellanvikt, weltervikt, lättvikt och fjädervikt. Vinnarna i respektive viktklass blev världsmästare i Bellator i sin viktklass. Kuban-australiensaren Hector Lombard besegrade Jared Jess i mellanviktsfinalen. I weltervikt besegrade Lymon Good Omar De La Cruz och tog hem titeln. Och Eddie Alvarez besegrade Toby Imada och tog hem bältet i lättvikt. Joe Soto vann över Yahir Reyes och blev Bellators nya mästare i fjädervikt. Jon Anik och Jason Chambers arbetade som sportkommentatorer under säsong ett.

25 evenemang per år

Bellator producerade ungefär 25 live-evenemang per år fram till 2015. Hittills har det blivit hela elva säsonger. De gjorde även filmer för att framhäva enskilda fighters, program med höjdpunkter och realityprogram.

Vi på MMAbetz uppdaterar allt som har med dessa galor att göra. Nya matchningar, skvaller och rykten inför kommande galor och givetvis speltips för galorna.

Regler

Bellator MMA följer de gemensamma reglerna för MMA som slogs fast i april år 2000. Dessa regler har antagits av den atletiska kommissionen i varje county som arrangerar MMA-evenemang i hela USA.

Enligt de gemensamma reglerna får man inte attackera sin motståndare i skrevet, peta denne i ögonen eller sparka eller knäa en som är golvad. Man får inte heller använda sig av nedåtgående armbågar, slå på baksidan av huvudet, skallas, bitas eller ta tag i stängslet. Om någon skulle bryta mot reglerna kan domaren välja att varna, dela ut minuspoäng eller diskvalificera, beroende på hur allvarlig överträdelsen var.

Alla matcher som inte är del av världsmästerskap består av tre fem minuter långa ronder. Mellan ronderna får motståndarna vila en minut. Matcherna i världsmästerskapen består istället av fem ronder på fem minuter vardera, med en minuts vila mellan ronderna. 

FAQ NYHETER

Vad är MMA?

MMA är förkortning på Mixed Martial Arts, och är en sammansättning av olika kampsportsgrener. Matcherna utspelar sig i antingen en bur eller en ring beroende på vilken organisation som håller i tävlingen. En variant av sporten fanns redan under den antika Grekland, men gick då under namnet Pankration. Den moderna versionen har sin start i samband med den första UFC-galan som ägde rum 1993.

 

Vad är UFC?

UFC, eller Ultimate Fighting Championship, är världens största MMA-organisation som funnits sedan 1993. Den skapades av bland annat Gracie-familjen, som i sin tur grundade sporten Brasiliansk Jiu Jitsu, för att se vilken kampsportsgren som är effektivast i en fajt.

2001 köptes bolaget av bröderna Lorenzo och Frank Fertitta som tillsammans med Dana White. Under de första åren drogs bolaget med stora skulder, men efter framgångarna med dokusåpan The Ultimate Fighter, lyckades man skapa en enorm vinstmaskin. 2016 sålde man bolaget för 4 miljarder dollar (ca: 40 miljarder kr).

Vart får ni era nyheter ifrån?

Majoriteten av våra nyheter kommer ifrån amerikanska källor, antingen från Twitter-konton kopplade till kända MMA-journalister såsom Ariel Helwani eller från stora nyhetssidor. Vi har dock många nyheter som vi får in exklusivt via våra egna källor.

Alla våra speltips och bettinganalyser är dock skrivna och framtagna av våra egna skribenter.

Kostar det något att läsa era nyheter?

Alla våra nyheter är gratis och öppna för alla. Detta gäller både våra exklusiva nyheter och de nyheter som vi får in via andra kanaler. Även våra bettinganalyser och speltips är helt kostnadsfria för alla läsare. Du behöver inget konto för att följa oss, däremot måste du ha ett konto på Disqus för att kunna kommentera.

Täcker ni enbart nyheter som är kopplade till MMA?

Större delen av våra nyheter är kopplade till MMA, men vi skriver även större nyheter från övriga kampsporter såsom boxning, grappling och thaiboxning. Vi täcker alla större kampsportsgalor där svenska utövare finns med, samt större stjärnor inom respektive gren.

Hur kan man göra så att man ej missar de senaste nyheterna?

Vi på MMABetz täcker de största nyheterna som kommer ut dagligen, så det bästa sättet att ha koll på de senaste nyheterna är att gå in på MMABetz.se varje dag så att ni inte missar något.

Vi finns även på sociala medier där vi delar med oss av ännu fler nyheter, så se till att följa vår Facebooksida, https://www.facebook.com/mmabetz/ eller vår Facebook grupp som är den största MMA-gruppen för svenska MMA-fans på Facebook, https://www.facebook.com/groups/mmasverige/