Bellator

Cris Cyborg: Dana White borde tänka på något annat än sig själv och MMA-matcher

UFCs tidigare fjäderviktsmästarinna Cris Cyborg har åsikter om sin tidigare arbetsgivares hantering av krisen med C...

Läs mer

Bellator 238: Resultat – Cris Cyborg nu mästarinna efter TKO-seger

Den tidigare dominanta fjäderviktsmästarinnan i UFC, Cris Cyborg, gjorde inatt sin debut i Bellator där hon omedelb...

Läs mer

Bellator Japan: Resultat – Fedor Emelianenko knockar Quinton Jackson

Inatt ägde den sista Bellatorgalan för i år rum där den den tidigare Pridemästaren Fedor Emelianenko (39-6) mötte d...

Läs mer

Fedor Emelianenko knockar Quinton Rampage i första ronden

Den sista kejsaren, Fedor Emelianenko, fick den perfekta comebacken i Japan under lördagsnatten. Emelianenko tog...

Läs mer

Bellator 237: Matchkort och Sändningstider

Natten till söndag går Bellators allra sista gala detta decennium av stapeln i Saitama, Japan. I galans main-event ...

Läs mer

Bellator 238: Cris Cyborg favorit mot Julia Budd inför debuten

Efter att Cris Cyborgs kontrakt med UFC löpte ut var spekulationerna många kring vart brasilianskan skulle ta vägen...

Läs mer

Bellator London 2: ”MVP” och Sören Bak favoriter inför helgens gala

Till helgen arrangerar Bellator ytterligare en av sina europiska galor och den här gången besöker organisationen Lo...

Läs mer

Bellator 231: Phil Davis besegrar Karl Albrektsson via TKO

Karl Albrektsson (9-3) hade chansen att revanschera Alexander Gustafsson förlust mot Phil Davis (21-5) under Bellat...

Läs mer

Bellator 231: Karl Albrektsson ’underdog’ mot Phil Davis

Till helgen debuterar Sveriges Karl Albrektsson i en av världens största MMA-organisationer - Bellator. För motstån...

Läs mer

Bellator 232: Douglas Lima numera favorit mot Rory Macdonald

I helgen avgörs ’Bellators Welterweight World Grand Prix' och någon av finalisterna Douglas Lima och Rory "Red King...

Läs mer

Bellator Japan: Fedor Emelianenko möter ”Rampage” Jackson

Två av sportens stora ikoner kommer drabba samman i Japan den 29 december senare i år. Bellator kommer besöka lande...

Läs mer

Bellator Dublin: Oddsen för Michael Page och James Gallaghers matcher är släppta

Fredagen den 27 september kommer en av världens största organisationer att besöka Irlands huvudstad - Dublin. Galan...

Läs mer

Bellator

Senaste nytt från Bellator

Här hittar du de senaste nyheterna för alla Bellator event. Spelar ingen roll om du vill läsa senaste nytt om Bellator, uppkommande matcher, speltips, skvaller, åsikter eller twitter-utbrotten så kommer du garanterat hitta det här. MMABetz Bellator nyheter fokuserar på bettingen vilket betyder att du får läsa om intressanta odds och unika specialerbjudanden från bettingbolagen som du även kan ta del av. Inför större Bellator galor gör vi gedigna breakdowns på matcherna för att ge er all den information ni behöver för att göra era bets.

Bellator MMA

Bellator MMA är en amerikansk organisation som har sin bas i Santa Monica i Kalifornien. Det är världens näst största MMA-organisation efter UFC. Ordet bellator är latin för krigare. Organisationen hette tidigare Bellator Fighting Championships. Efter UFC är Bellator den största MMA-organisationen som finns idag och här möts många framstående fighters inom kampsport. Organisationen är ett dotterbolag till Viacom, ett av världens största mediekoncerner. Bellators första evenemang hölls 2009 och i april 2019 hade de arrangerat 220 evenemang. De arrangerar numera galor varje vecka.

Historia

Bellator grundades 2008 av amerikanen Bjorn Rebney som blev organisationens verkställande direktör och ordförande. När Rebney ägde Bellator hade organisationen en turnering som kallades ”The Toughest Tournament in Sports”. Den hade singelelimineringsformat där fyra eller åtta personer tävlade. Vinnarna tog hem en check på 100 000 dollar och en fick chansen att möta den regerande mästaren i sin viktklass. Sedan Scott Coker tog över som president 2014 har Bellator slutat med turneringar. Istället började de med ett mer traditionellt MMA-format med flera en-mot-en-matcher spridda på flera olika kort. Bellator bytte ut sin bur från en mer traditionell oktagon till en mindre definierad sådan. Matchytan är fortfarande åttakantig men är nu mer avrundad än den var tidigare.

Första säsongen

Bellators första evenemang, Bellator 1, ägde rum den tredje april 2009 och den första säsongen pågick till den nittonde juni samma år. Evenemangen sändes nationellt på ESPN Deportes. Turneringarna skedde i mellanvikt, weltervikt, lättvikt och fjädervikt. Vinnarna i respektive viktklass blev världsmästare i Bellator i sin viktklass. Kuban-australiensaren Hector Lombard besegrade Jared Jess i mellanviktsfinalen. I weltervikt besegrade Lymon Good Omar De La Cruz och tog hem titeln. Och Eddie Alvarez besegrade Toby Imada och tog hem bältet i lättvikt. Joe Soto vann över Yahir Reyes och blev Bellators nya mästare i fjädervikt. Jon Anik och Jason Chambers arbetade som sportkommentatorer under säsong ett.

25 evenemang per år

Bellator producerade ungefär 25 live-evenemang per år fram till 2015. Hittills har det blivit hela elva säsonger. De gjorde även filmer för att framhäva enskilda fighters, program med höjdpunkter och realityprogram.

Vi på MMAbetz uppdaterar allt som har med dessa galor att göra. Nya matchningar, skvaller och rykten inför kommande galor och givetvis speltips för galorna.

Regler

Bellator MMA följer de gemensamma reglerna för MMA som slogs fast i april år 2000. Dessa regler har antagits av den atletiska kommissionen i varje county som arrangerar MMA-evenemang i hela USA.

Enligt de gemensamma reglerna får man inte attackera sin motståndare i skrevet, peta denne i ögonen eller sparka eller knäa en som är golvad. Man får inte heller använda sig av nedåtgående armbågar, slå på baksidan av huvudet, skallas, bitas eller ta tag i stängslet. Om någon skulle bryta mot reglerna kan domaren välja att varna, dela ut minuspoäng eller diskvalificera, beroende på hur allvarlig överträdelsen var.

Alla matcher som inte är del av världsmästerskap består av tre fem minuter långa ronder. Mellan ronderna får motståndarna vila en minut. Matcherna i världsmästerskapen består istället av fem ronder på fem minuter vardera, med en minuts vila mellan ronderna. 

FAQ NYHETER

Vad är MMA?

MMA är förkortning på Mixed Martial Arts, och är en sammansättning av olika kampsportsgrener. Matcherna utspelar sig i antingen en bur eller en ring beroende på vilken organisation som håller i tävlingen. En variant av sporten fanns redan under den antika Grekland, men gick då under namnet Pankration. Den moderna versionen har sin start i samband med den första UFC-galan som ägde rum 1993.

Vad är UFC?

UFC, eller Ultimate Fighting Championship, är världens största MMA-organisation som funnits sedan 1993. Den skapades av bland annat Gracie-familjen, som i sin tur grundade sporten Brasiliansk Jiu Jitsu, för att se vilken kampsportsgren som är effektivast i en fajt.

2001 köptes bolaget av bröderna Lorenzo och Frank Fertitta som tillsammans med Dana White. Under de första åren drogs bolaget med stora skulder, men efter framgångarna med dokusåpan The Ultimate Fighter, lyckades man skapa en enorm vinstmaskin. 2016 sålde man bolaget för 4 miljarder dollar (ca: 40 miljarder kr).

Vart får ni era nyheter ifrån?

Majoriteten av våra nyheter kommer ifrån amerikanska källor, antingen från Twitter-konton kopplade till kända MMA-journalister såsom Ariel Helwani eller från stora nyhetssidor. Vi har dock många nyheter som vi får in exklusivt via våra egna källor.

Alla våra speltips och bettinganalyser är dock skrivna och framtagna av våra egna skribenter.

Kostar det något att läsa era nyheter?

Alla våra nyheter är gratis och öppna för alla. Detta gäller både våra exklusiva nyheter och de nyheter som vi får in via andra kanaler. Även våra bettinganalyser och speltips är helt kostnadsfria för alla läsare. Du behöver inget konto för att följa oss, däremot måste du ha ett konto på Disqus för att kunna kommentera.

Täcker ni enbart nyheter som är kopplade till MMA?

Större delen av våra nyheter är kopplade till MMA, men vi skriver även större nyheter från övriga kampsporter såsom boxning, grappling och thaiboxning. Vi täcker alla större kampsportsgalor där svenska utövare finns med, samt större stjärnor inom respektive gren.

Hur kan man göra så att man ej missar de senaste nyheterna?

Vi på MMABetz täcker de största nyheterna som kommer ut dagligen, så det bästa sättet att ha koll på de senaste nyheterna är att gå in på MMABetz.se varje dag så att ni inte missar något.

Vi finns även på sociala medier där vi delar med oss av ännu fler nyheter, så se till att följa vår Facebooksida, https://www.facebook.com/mmabetz/ eller vår Facebook grupp som är den största MMA-gruppen för svenska MMA-fans på Facebook, https://www.facebook.com/groups/mmasverige/