UFC Moskva: Alexander Volkov favorit mot Greg Hardy

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2019-10-23 19:57

Med mindre än 20 dagar kvar till UFC Moskva tvingades organisationen till att stryka huvudmatchen mellan Alexander Volkov och Junior dos Santos. Anledningen bakom detta grundade sig i en bakterieinfektion som tvingade brasilianaren till sjukhusvistelse. UFC har nu hittat en ersättare och Volkov kommer ställas mot amerikanen Greg Hardy. Drabbningen har dock förflyttats ett snäpp ner på kortet och kommer utgöra delat huvudmatch.

Nykomlingen tar sig an veteranen

Redan innan den professionella MMA-debuten var det många som kände till tungviktaren Hardy. Amerikanen har tidigare agerat försvarare i NFL, högstaligan för amerikansk fotboll, samt blivit åtalad för våld inom nära relationer. 2016 greps Hardy av polisen i Dallas p.g.a. kokaininnehav.

Den professionella MMA-debuten gjorde så sent som 2018 och sedan dess har amerikanen redan hunnit med sju matcher och fyra av dessa ägde rum i världens största MMA-organisation. I fem av karriärens matcher avslutade den tidigare NFL-spelaren sina motståndare via ’knockout’ i ’fightens’ första rond. Hardy har dock varit sin egen värsta fiende inne i buren, då han även innehar en förlust och en ’no contest’ på sitt matchfacit. Förlusten kom via diskvalificering till följd av en otillåten teknik och ’no contest’-resultatet grundar sig i användning av en inhalator mellan drabbningens andra och tredje ronden.

Ryssland Volkov har mycket av det som Hardy saknar – erfarenhet. Matchen i Moskva den 9 november blir nummer 38 i karriären och den professionella debuten gjordes redan 2009. Volkov har varit tungviktmästare i Bellator samt tagit hem segern i  ’M-1 Global Heavyweight Championship’. Fem matcher har hunnits med för UFC och där står ryssen just nu med ett matchfacit på 4-1-0.

Här är oddsen

Om man utgår från de initiala oddsen ser det ut som att Hardy kommer kliva in i buren som ’underdog’ för första gången i karriären. Vid två tillfällen tidigare har dock amerikanen öppnat upp som den mindre betrodde men övergått till favorit innan dess att spelen stängdes. Ett vinnarspel på den tidigare NFL-spelaren ger i dagsläget 2.50 gånger pengarna tillbaka, enligt ’Best Fight Odds’-

Volkov har under karriärens matcher i UFC och Bellator blandad favoritskap med ’underdog’-status. I den senaste matchen gick han in som favorit mot Derrick Lewis och blev knockad i matchens sista rond. Dessförinnan gick ryssen in som ’underdog’ mot Fabricio Werdum men lyckades vinna via avslut i matchens fjärde rond. Den som lägger ett spel på Volkov idag kommer  få 1.57 gånger insatsen tillbaka vid en seger