Christos Giagos utmanar Donald Cerrone: Skulle vara en ära att möta ”Cowboy”

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-05-18 16:55

UFC-fightern Christos Giagos har utmanat veteranen Donald Cerrone till en kamp i lättvikt. Giagos kommer nyligen från en imponerande seger via teknisk submission under UFC 262, och skulle se det som en ära att få möta Cerrone i oktogonen.

Christos Giagos ställer in siktet på Donald Cerrone

Enligt UFCs president Dana White har den rekordrike veteranen i organisationen Donald ”Cowboy” Cerrone (36-16, 2 NC) endast en match till på sig att återfinna vinstformen. Skulle han misslyckas att ta en seger i sin nästa match, tros det vara slutet på en lång och gedigen karriär i UFC för 38-åringen. Cerrone, som skiftat mellan lättvikt och weltervikt de senaste åren, har uttryckt en önskan om att återvända ner till lättviktsdivisionen inför nästa match.

Det tycks nu som om den första utmaningen från den lägre viktklassen. Christos ”The Spartan” Giagos (19-8), som nyligen besegrade landsmannen Sean Soriano (14-7) under den gångna helgens UFC-gala, säger sig vara intresserad av att möta veteranen Cerrone i oktogonen.

En ära att få möta Cerrone

I en intervju nyligen förklarar Christos Giagos hur han en längre tid varit en beundrare av Donald Cerrones kampstil. Han beskriver bland annat ”Cowboy” som en av sina favoritfighters. Medveten om att Dana White givit tillåtelse för en till match för Cerrone i Giagos viktklass, väljer ”The Spartan” att ta till vara på möjligheten att få möta sin förebild i en kamp, vilket han säger sig se som en stor ära.

Cerrone is one of, or my favorite fighter of all time, besides Conor McGregor. It’d be an honor to fight ‘Cowboy.’ I know Dana is going to let him come down to 155 to fight one more. So it’d be an honor to fight him. No disrespect at all – just to share the Octagon with him would be an honor. I’d love to do that.

Christos Giagos kan i dagsläget glädjas över en vinstsvit på två raka matcher, och fyra segrar på sina fem senaste matcher. Cerrone å andra sidan, sjunker allt längre ner i den kvicksand av förluster som får sammanfatta hans karriär under de senaste två åren. ”Cowboy” har inte sett en seger på sex raka matcher, varav fem har slutat i en förlust för veteranen. Hans sista vinst kom i maj 2019. I en minst sagt desperat situation, tros det krävas en övertygande insats i hans nästa kamp om UFC-kontraktet skall bestå.

Giagos vs. Cerrone, en bra matchning?