UFC Vegas 27: Vi tippar hela galan och väljer ut favoritspelen

Författare: Filip Kosovac

Publicerad: 2021-05-22 02:13

Vi blickar framåt mot UFC Vegas 27 – med en fantastisk bantamviktduell mellan Rob Font och Cody Garbrandt i huvudrollen. Även Jack Hermansson gör sin återkomst till oktogonen mot den hypade talangen Edmen Shahbazyan. Som vanligt ska vi i tur och ordning gå igenom tipsen och välja vinnarna. 

Komplett tipsgenomgång av galans matcher

Jack Hermansson UFC Vegas 27

Huvudkort

Rob Font vs Cody Garbrandt: Två väldigt bra boxare möts i den talangtäta bantamviktsklassen där en seger medför ett steg närmare en titelfight. Detta är en superjämn fight där båda har det som krävs för att vinna samt avsluta sin motståndare. Kommer att skippa spel här och istället bara njuta av en drabbning av väldigt hög klass.

Tippar: Font (via KO/TKO i rond 3)

Spel: –

Xiaonan Yan vs Carla Esparza: En ”striker vs grappler” duell där kinesiskan Yan är den förstnämnda. Esparza är den överlägset bästa brottaren Yan mött hittills  och frågan om hon kan ta sig upp tillräckligt fort när hon väl blir nertagen – för det kommer hon att bli. Om jag måste välja så tror att det roliga tar stopp för kinesiskan och att Esparza tar steget närmre en titelmatch. Ingen av damerna är kända avslutare så att matchen går tiden ut är ett relativt säkert kort.

Tippar: Esparza (via poäng)

Spel: –

Justin Tafa vs Jared Vanderaa: Tafa är en ung tungviktare som tar sig an en motståndare som inte borde vara i UFC. Vanderaa har en lite väg till vinst då han är den bättre brottaren. Detta är tungvikt och allt kan hända, och Tafa är relativt färsk med sina 6 proffsmatcher under bältet. Lutade ett tag på att lägga insats på över 1.5 ronder men hoppar ändå över denna spelmässigt.

Tippar: Tafa (via Ko/TKO i rond 2)

Spel: –

Felicia Spencer vs Norma Dumont: Vi har här ännu en ”striker vs grappler” där Spencer kommer vilja vara den som ska försöka ta duellerna ner till golvet, där hon trivs som bäst. Dumont är den bättre på fötterna med sin Sanda-stil som grund. Håller Spencer den mer fysiska och erfarna fightern som kan ta kampen dit hon trivs som bäst. Dumont har mycket kvar att bevisa i UFC och jag är inte imponerad av sett jag sett hittills.

Tippar: Spencer (via submission i rond 3)

Spel: Fick Spencer till 1.67 tidigare i veckan hos Betsson. Dagens odds lockar inte.

Bill Algeo vs Ricardo Ramos: Ramos är en ung fighter som borde ha utvecklats massivt sedan förra sommaren och har definitivt fördelen om duellerna hamnar på mattan. Algeo är den effektivare strikern men med sagt inte nödvändigtvis den som kommer att utdela slagen som gör mest skada. Om Ramos har fått allt att stämma och utvecklats på sitt nya gym (Team Alpha Male) kan detta bli en mindre jämn kamp än väntat – det har han definit förutsättningar till.

Tippar: Ramos (via poäng)

Spel: –

Jack Hermansson vs Edmen Shahbazyan: Analysen av spelet hittar du här.

Tippar: Hermansson (via submission i rond 2)

Spel: –

Underkort

Ben Rothwell vs Chris Barnett: Rothwell (via KO/TKO i rond 2)

Caludio Silva vs Court McGee: McGee (via poäng)

Victior Rodriguez vs Bruno Silva: Silva (via Ko/TKO i rond 1)

Joshua Culibao vs Shayilan Nuerdanbieke: Culibao (via KO/TKO i rond 1)

David Dvorak vs Juancamilo Ronderos: Dvorak skulle ha mött Raulian Paiva som drog sig ur idag. Har inte hunnit studera Ronderos. Dvorak borde dock ta denna relativt enkelt (via poäng).

Yancy Medeiros vs Damir Hadzovic: Medeiros (via Ko/TKO rond 2)

Spel: Matchen går inte till poäng – 2.38 Betfair. Jämför till exempel med odds hos 20bet – som är ett spelbolag utan svensk licens.

Damir Ismagulov vs Rafael Alves: Analysen av spelet hittar du här.

Spel: Ismagulov vinner via poäng – 1.83 Betfair

Spelen inför UFC Vegas 27

  • 4u Bruno Silva – 1.38
  • 3u Dvorak/Paiva Matchen går tiden ut – 1.53 (inställd)
  • 2.2u Felicia Spencer – 1.67
  • 2u Damir Ismagulov via poäng – 1.83
  • 1.5u Medeiros/Hadzovic matchen går inte tiden ut – 2.38

*(u) untit = 1 unit brukar motsvara 1% av din totala spelkassa. Är din spelkassa till exempel 50 000 kr så är 1u 500kr.