UFC 290: Alexander Volkanovski vs. Yair Rodriguez

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-03-13 22:49

En titelkamp i UFC:s fjäderviktsdivision är klar att gå av stapeln under UFC 290 den 8:e juli. Där är det planerat att den regerande mästaren i viktklassen Alexander Volkanovski skall ta sig an mexikanen Yair Rodriguez om fjäderviktsbältet.

Volkanovski vs. Rodriguez till den 8:e juli

Cirka fem månader efter att han lidit sin första förlust i UFC, skall den regerande fjäderviktsmästaren Alexander ”The Great” Volkanovski (25-2) återvända till oktogonen. Den här gången handlar det dock inte om ett kliv upp till lättvikt för australiensaren. I stället är det tänkt att han skall försvara sitt fjäderviktsbälte under UFC 290 mot Mexikos Yair ”El Pantera” Rodriguez (15-3, 1 NC).

Både Volkanovski och Rodriguez har redan avlagt en match under 2023. De inföll även under samma dag och samma gala, UFC 284. Utgångarna på deras oktogonframträdanden var dock olika. Volkanovski, som gått upp ett steg i viktklasser för att utmana om lättviktsbältet, led en förlust mot den regerande mästaren Islam Makhachev (24-1). Rodriguez å sin sida, lyckades besegra Josh Emmett (18-3) på imponerande manér när han ströp sig fram till en vinst via submission.

Nu är då Volkanvoski och Rodriguez planerade att mötas i en kamp om fjäderviktsguldet den 8:e juli.