Mattias gratisanalys inför UFC: Fight Night 123

Författare: Mattias Andersson

Publicerad: 2017-12-08 00:00

Vi börjar närma oss mitten av december och det är god tid att ta sig en skumtomte, lite glögg och sätta tänderna i helgens UFC-gala. Denna helg ser vi fram emot många fina matcher som dessutom har väldigt jämna odds. Kollar vi exempelvis på huvudkortet så ser vi hela fyra matcher med likvärdiga siffror vilken borde innebära en väldigt intressant decembernatt mot söndagen. Trevlig läsning!

 

Cub Swanson vs. Brian Ortega
Här är en match som det nästan sprakar om, divisionsveteranen Cub Swanson möter här en obesegrad Brian Ortega. Värt att nämna är att Swanson gått till fyra decisionvinster på raken efter att ha förlorat på submission mot Max Holloway och Frankie Edgar. Ortega har samtidigt avslutat två av sina tre motståndare på just submission. Ortega har inte direkt någon slagstyrka men har en bra haka vilket kan bli problem för Cub som vi alla vet brukar bli rätt vild i sina attacker. Cub är inte direkt känd för att fightas smart vilket givetvis ger Ortega en fördel. Det här tror jag kan bli en lång och härlig fight, jag tror Ortega kommer få in ännu en submissionvinst i de senare ronderna och väljer att spela på tre gånger pengarna hos Leo Vegas
.


Marlon Moraes vs. Aljamain Sterling

Här har vi en rolig bantamviktsmatch där f.d. WSOF-mästaren Moraes ersätter en nyligen skadad Rani Yahya. Aljamain som har haft det lite tufft i USA har dock två raka vinster på decision där den senaste är mot forne mästaren Renan Barao. Moraes som tidigare tränat med Edson Barboza och Mark Henry vann senast ett split decision mot John Dodson. Aljamains styrkor är hans oförutsägbara rörelsemönster kombinerat med sparkar där han dock har en tendens att inte hålla guarden uppe. Moraes har en utmärkt balans även när han anfaller, vilket jag tror kommer få Aljamain att byta sin taktik och applicera sin grappling som vi såg i tidigare matcher. Så länge Moraes håller den här matchen ståendes så tror jag han vinner. Jag väljer att spela för 1.67 gånger pengarna hos Betsafe.

Scott Holtzman vs. Darrell Horcher
Ännu en match med höga fina odds att sätta tänderna i, denna gång med två lättviktare. Holtzman sitter just nu på fyra raka decisions där två av dessa har gått i han favör medan Horcher kommer från en decisionvinst mot Devin Powell. Det är inget snack om att Holtzman har mer styrka och är den mest atletiske av dessa två herrar och han gillar att gå rakt på sak med sina motståndare. Helst slänger han slagkombinationer men tvekar inte att överraska med armbågar och uppercuts. Horcher är dock en välkänd teknisk counterpuncher så här måste den aggresive Holtzman vara försiktig så han inte går rakt in i fällan tidigt i matchen. Holtzman är dock känd för att återhämta sig väldigt snabbt, vilket kan vara avgörande om han åker på en counterpunch från Horcher. Det som kanske talar emot respektive herrar är att Holtzman redan förlorat mot en southpaw i UFC medan Horcher bara har slagits två gånger på drygt två år. Här satsar jag på ett decision i Holtzmans favör till 3.15 gånger pengarna hos Mobilebet.

Albert Morales vs Benito Lopez
Detta är Lopez debut i UFC efter ha tävlat i mindre organisationer och ni kanske minns honom från Dana White’s Tuesday Night Contender Series där han blev en av de utvalde att få ett kontrakt med UFC. Morales gör här sin femte match i UFC där han har två förluster i sina tre senaste matcher, den tredje matchen var dessutom ett split decision. Lopez kan mycket väl bli en framtida fan favorite med sin snabba aggresiva stil, han går rakt efter sin motståndare, kastar gärna knän och har flera första rondsavslut i sin karriär. Detta kan dock bli en överraskning för honom då Morales är några steg upp på erfarenhetsstegen mot sina tidigare motståndare. Båda har dock likvärdiga skills när det kommer till mattan så det kan lika väl bli en match som hamnar där efter ett par aggresiva konfrontationer. Spännande! Jag tror Lopez överraskar och visar oss att han hör hemma i UFC. En vinst ger exempelvis 1.94 gånger pengarna hos OhmBet.

Ha en bra helg allihop!