3 anledningar till varför Daniel Cormier är storfavorit mot Derrick Lewis

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-10-19 00:00

Tidigare i veckan listade vi tre möjliga orsaker till att Derrick Lewis besegrar tungviktsmästaren Daniel CormierUFC 230 i New York den 4 november.

Trots detta bör man komma ihåg att Cormier är stor favorit – och det är han av en anledning.

Här följer en lista på varför han förtjänar att vara favorit.

1. Brottningen

Det här är kanske den stora fördelen för Cormier som varit aktiv som brottare för USA:s OS-lag. Han tog aldrig någon medalj men är en av UFC:s mest meriterade brottare någonsin. Framför allt har han lyckats omvandla sin brottning till MMA.

Just brottningen kommer vara en stor nyckel då han möter en fighter i Lewis som inte alls anses vara bra på marken. Lewis är ingen tekniker utan mer av en brawler. Hamnar Lewis på rygg så får han det jävligt svårt och hamna på rygg lär han hamna om inte matchen tar slut inom första minute.

2.Konditionen

Cormier har tävlat länge och gått många titelmatcher och flera av dem har gått fem ronder. Han är känd för sitt flås och sitt driv. 39-åringen ger aldrig upp och likt sin kamrat och sparringpartner Cain Velasquez så tävlar han till 100 procent så länge matchen pågår.

Hans motståndare Lewis är förutom sin dunderhöger mest känd för att ha ett väldigt dåligt flås. Alla minns hur han i flera matcher hukat sig med händerna på sina knän för att andas – mitt under pågående match.

3. Erfarenhet

Cormier är inte bara mästare i tungvikt utan också i lätt tungvikt. Han har mött de allra bästa i båda viktklasserna och vann även den klassiska tungviktsturneringen i Strikeforce för cirka sex år sedan.

Här är några av namnen som Cormier mött; Jon Jones, Alexander Gustafsson, Anthony Johnson, Josh Barnett, Frank Mir, Anderson Silva och Dan Henderson. Den bäste som Derrick Lewis har också mött bra namn men inte i närheten av Cormiers imponerande samling av namn. Erfarenheten står minst sagt på Cormiers sida.

Hos Unibet kan du spela på Cormier för 1,13 medan Lewis ger hela 5.50 gånger pengarna.

Hos Mobilebet är oddset för Cormier 1.10 och 6.00 på Lewis.

Bet365 är oddset för Cormier 1.14 och 5.00 på Lewis.

Hos Betfair är oddset för Cormier 1.16 och 5.00på Lewis.

Se fler av våra MMA speltips