Speltips: Khalil Rountree tippas besegra debutanten Johnny Walker – se oddsen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-11-15 00:00

Den kommande helgen arrangerar UFC sin allra första gala i Argentina, närmare bestämt i huvudstaden Buenos Aries. Galan toppas av ett welterviktsmöte mellan hemmasonen Santiago Ponzinibbio och Neil Magny.

En annan match på galan är den mellan Khalil Roundtree och Johnny Walker. Fighten går i lätt tungvikt och står mellan två minst sagt explosiva killar med krut i nävarna.

Knockade legendaren Gokhan Saki

Rountree gjorde sig ett namn i The Ultimate Fighter för ett par år sedan. Då gick det inte som planerat för amerikanen men då han har en underhållande fightingstil blev han ändock kontrakterad av UFC. Efter en besvärlig inledning på UFC-karriären med två raka förluster har han sedan dess vänt på steken och innehar i dagsläget en tre matcher lång segersvit. Senast imponerande han stort med en kraftfull knockout mot K1-legendaren Gokhan Saki.

Motståndaren Johnny Walker har förutom ett Whisky-klingande namn precis som Rountree goda meriter i den stående delen av MMA. 26-åringen gör härmed sin debut efter god prestation i Dana White’s Tuesday Night Contender Series.

Walker har ett samlat record på 14 segrar och bara 3 förluster. 11 av hans 14 segrar har kommit på knockout. Rountree är betydligt mindre erfaren inom MMA, med ett record på 7 segrar och 2 förluster.

Rountree är logisk favorit

Matchen kommer med stor sannolikhet att bli en kraftfull och dynamisk affär. Att den kommer hållas stående är inte heller en vild gissning. Trots att Walker är mer erfaren så måste Rountree anses vara den tekniskt mer skicklige. Och med tanke på att han så sent som i juli besegrade Saki så bör favoritskapet ligga på just honom.

Exakt som förväntat tippas amerikanen Rountree vinna. Och det är också helt rätt – men däremot får man inte glömma att Walker har hemmafördel då matchen går i grannlandet Argentina. Att matchen kommer utspela sig på fötterna innebär dessutom att den blir svårare att förutse. Båda är hela tiden bara ren träff ifrån en knockoutseger.

Unibet håller Rountree som favorit till 1.42 medan Walker ger 2.75 gånger pengarna.

Mobilebet håller Rountree som favorit till 1.42 medan Walker ger 2.80gånger pengarna.

Betfair håller Rountree som favorit till 1.36 medan Walker ger 3.00 gånger pengarna.

Du har väl inte missat våra två övriga speltips till UFC Fight Night 140? Se länkarna nedanför.

Speltips: Bra spelvärde på Darren Elkins mot Ricardo Lamas – se oddsen

Speltips: Neil Magnys vs Santiago Ponzinibbio – se oddsen

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips