5 drömmatcher i UFC som kan bli verklighet under 2021

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-11-24 00:00

UFC brukar normalt vara väldigt lyhörda och lyssna till sina fans. Det är inte alldeles ovanligt att fansens vilja och önskemål får genomslag när det kommer till matchningar.

Vilka matcher i UFC ser fansen fram emot mest? MMA Betz har listat fem drömmatcher som kan bli verklighet under 2021.

5.Israel Adesanya vs Darren Till

Israel Adesanya har gjort succé under 2018 och verkligen tagit stora kliv rakt upp i toppen av mellanvikt. Senaste matchen mot Derek Brunson var oerhört imponerande.

En match nästa år mot Darren Till lockar av flera anledningar. Dels får vi en klassisk ”striker vs striker”-match och dels så kommer förhandssnacket vara enormt bra då båda är duktiga på trash talk.

Till har ju även själv deklarerat att han behöver flytta upp från weltervikten.

Sannolikhet: 20 %

4.Max Holloway vs Conor McGregor

Alternativen för Conor McGregor är många men ett som kanske hamnat något i skymundan är ett supermöte och returmatch mot Max Holloway. Då det inte verkar aktuellt för McGregor att gå match om titel i lättvikt igen så vore det inte helt osannolikt att han återigen tar klivet ner till fjädervikt där han en gång regerade. Att han dessutom aldrig förlorade bältet i fjädervikt och faktiskt besegrat mästaren Holloway gör bara saken ännu mer spännande.

Först måste dock Holloway försvara tronen mot Brian Ortega på UFC 231.

Sannolikhet: 10 %

3.Jon Jones vs Daniel Cormier

Dessa två herrar har redan mötts två gånger tidigare och även om Jon Jones vunnit båda så finns stor törst för en tredje match. Anledningen till detta är att Daniel Cormier under tiden som Jones varit avstängd och inaktiv har levererat stort och vunnit bälten i både lätt tungvikt och tungvikt.

Varken Cormier eller Jones utger sig för att vara sugna på en trilogi men det är bara skitsnack. Den här matchen kommer att ske, antingen i lätt tungvikt eller tungvikt. Fast för att det ska kunna ske måste Jones slå Alexander Gustafsson på UFC 232.

Sannolikhet: 70 %

2.Khabib Nurmagomedov vs Tony Ferguson

Det här är egentligen matchen alla väntat på – i flera år. Tony Ferguson och Khabib Nurmagomedov har varit inbokade mot varandra hela tre gånger utan att matchen blivit verklighet. Men på något konstigt sätt är fighten mer aktuell än någonsin just nu. Ferguson har 11 raka segrar i ryggen och Nurmagomedov är mästare.

Klappat och klart? Ja, om inte UFC får för sig att göra något mycket oväntat. Fjärde gången gillt hoppas vi.

Sannolikhet: 80 %

1.Tyron Woodley vs Georges St-Pierre

Tyron Woodley har utvecklats till en av UFC-historiens bästa welterviktare, men nummer 1 blir svårt att uppnå ifall han inte besegrar GSP. Och lägligt nog har inte GSP någon match inbokad, och trots att han varit inaktiv sedan comebacken i fjol så har han visat intresse för att fortsätta tävla.

För att GSP ska kliva in i buren igen vill han gå matcher som är av betydelse vilket en titelmatch mot Woodley hade varit. Den som lever, den får se.

Sannolikhet: 20 %

Se fler av våra MMA speltips