Dana White

Här finner ni de senaste nyheterna och ryktena om MMA-världens mäktigaste VD; UFC-bossen Dana White.

Dana White

Dana White, 49, är en amerikansk affärsman och den nuvarande presidenten för världens största MMA-organisation, Ultimate Fighting Championship (UFC). White är även delägare i organisationen. Under hans ledarskap har UFC växt till ett världskänt företag värt flera miljarder. Han är gift med Anne White och har fyra barn. White föddes i Manchester i Connecticut och bor idag i Las Vegas i Nevada.

UFC

När White jobbade som manager åt Tito Ortiz och Chuck Liddell träffade han Bob Meyerwitz, ägaren till moderbolaget för UFC. Meyerwitz ville sälja UFC, som gick dåligt ekonomiskt. White kontaktade då sin vän Lorenzo Fertitta, som var företagsledare på Station Casinos. Lorenzo och hans äldre bror Frank köpte UFC i januari 2001. UFC blev därmed ett dotterbolag till Zuffa LLC och White utsågs till organisationens president.

Tre år efter att Zuffa hade köpt UFC hade det ett underskott på 30 miljoner kr. De nya ägarna trodde att företaget skulle gå med vinst om det syntes mer på TV, så de skapade The Ultimate Fighter och Zuffa betalade Spike TV tio miljoner dollar för sändningstid. TV-serien producerades 2004 och sändes 2005. Den blev en succé som hjälpte UFC att växa. I mars 2011 köpte Zuffa Strikeforce. De skrev ett treårskontrakt med organisationens CEO Scott Coker.

Boxning

White kom först in på boxningsscenen när han hjälpte till att marknadsföra matchen mellan Floyd Mayweather och Conor McGregor. I oktober 2017 sa White till personer på Freddie Roachs Wild Card West boxing club att han gav sig in i boxningen till 100 %. White säger att han vill inkorperera boxning i UFCs portfolio.

Pressen

White har blivit känd som en aggressiv, frispråkig och sträng person som inte sällan kritiserar sina egna fighters. Ett exempel på hans frispråkighet var när han kallade Showtimes sportmanager Ken Hershman för en idiot. Ett annat att han och Tito Ortiz i flera år var på varandra i media under Ortiz tid i UFC. White har haft sina dispyter med många av sina fighters, både när de fightats i UFC eller när de tävlat utanför organisationen.

Dana White

Conor McGregors tränare: Mötet mot Dustin Poirier borde vara titelmatch

Mycket står på spel inför huvudmatchen vid UFC 257 mellan Conor McGregor och Dustin Poirier men den irländske super...

Läs mer

Dana White hyllar Donald Trump i sitt tal på det republikanska konventet

I sitt tal på den republikanska kongressen hyllade White Trump och uttryckte sitt stöd för att Trump ska få sitta k...

Läs mer

Bolag släpper odds inför Dana Whites tal på ‘Republican National Convention’

UFC-presidenten Dana White kommer återigen tala på 'Republican National Convention' (RNC), för att ge sitt stöd til...

Läs mer

Cejudo hintar om comeback – men UFC satsar på yngre förmågor

Henry Cejudo ses som en av de allra största i UFC:s historia. Trots det verkar han känna att han har mer att ge. Ny...

Läs mer

Platsen för UFCs ‘Fight Island’-galor har annonserats

COVID-19 har länge satt käppar i hjulen för världens MMA-organisationer. UFC har därför hintat om att arrangera gal...

Läs mer

Dana White om Conor McGregors pensionering från sporten

UFC har under de senaste veckorna ställts inför flera svårigheter, kopplade till några av organisationens största n...

Läs mer

Video: Last Week Tonight uppmärksammar UFCs “vansinniga” planer på en ‘Fight Island’

I det senaste avsnittet av 'Last Week Tonight', med John Oliver, uppmärksammades UFCs planer för vissa galor framöv...

Läs mer

Cris Cyborg: Dana White borde tänka på något annat än sig själv och MMA-matcher

UFCs tidigare fjäderviktsmästarinna Cris Cyborg har åsikter om sin tidigare arbetsgivares hantering av krisen med C...

Läs mer

UFC satsar på storgala med tre titelmatcher i maj

UFCs senaste gala gick av stapeln i mars och galan som skulle ägt rum till helgen ställdes in med kort notis. Nu av...

Läs mer

Dana White: ‘Fight Island’ kommer bli av – vi är redo om en månad

UFC-presidenten Dana White hade långt gångna planer på att sätta igång verksamheten igen nu till helgen. Dock så sa...

Läs mer

UFC 249 ställs in på grund av Corona-pandemin

Efter att ha försökt i flera veckor, var UFC:S VD Dana White tvungen att erkänna sig besegrad under torsdagen. Det ...

Läs mer

UFC 249: Senaste nytt om galan

Med tre inställda galor i ryggen har UFC fastslagit att nästa gala på tidsschemat är UFC 249. Eventet var ursprungl...

Läs mer

FAQ NYHETER

Vad är MMA?

MMA är förkortning på Mixed Martial Arts, och är en sammansättning av olika kampsportsgrener. Matcherna utspelar sig i antingen en bur eller en ring beroende på vilken organisation som håller i tävlingen. En variant av sporten fanns redan under den antika Grekland, men gick då under namnet Pankration. Den moderna versionen har sin start i samband med den första UFC-galan som ägde rum 1993.

Vad är UFC?

UFC, eller Ultimate Fighting Championship, är världens största MMA-organisation som funnits sedan 1993. Den skapades av bland annat Gracie-familjen, som i sin tur grundade sporten Brasiliansk Jiu Jitsu, för att se vilken kampsportsgren som är effektivast i en fajt.

2001 köptes bolaget av bröderna Lorenzo och Frank Fertitta som tillsammans med Dana White. Under de första åren drogs bolaget med stora skulder, men efter framgångarna med dokusåpan The Ultimate Fighter, lyckades man skapa en enorm vinstmaskin. 2016 sålde man bolaget för 4 miljarder dollar (ca: 40 miljarder kr).

Vart får ni era nyheter ifrån?

Majoriteten av våra nyheter kommer ifrån amerikanska källor, antingen från Twitter-konton kopplade till kända MMA-journalister såsom Ariel Helwani eller från stora nyhetssidor. Vi har dock många nyheter som vi får in exklusivt via våra egna källor.

Alla våra speltips och bettinganalyser är dock skrivna och framtagna av våra egna skribenter.

Kostar det något att läsa era nyheter?

Alla våra nyheter är gratis och öppna för alla. Detta gäller både våra exklusiva nyheter och de nyheter som vi får in via andra kanaler. Även våra bettinganalyser och speltips är helt kostnadsfria för alla läsare. Du behöver inget konto för att följa oss, däremot måste du ha ett konto på Disqus för att kunna kommentera.

Täcker ni enbart nyheter som är kopplade till MMA?

Större delen av våra nyheter är kopplade till MMA, men vi skriver även större nyheter från övriga kampsporter såsom boxning, grappling och thaiboxning. Vi täcker alla större kampsportsgalor där svenska utövare finns med, samt större stjärnor inom respektive gren.

Hur kan man göra så att man ej missar de senaste nyheterna?

Vi på MMABetz täcker de största nyheterna som kommer ut dagligen, så det bästa sättet att ha koll på de senaste nyheterna är att gå in på MMABetz.se varje dag så att ni inte missar något.

Vi finns även på sociala medier där vi delar med oss av ännu fler nyheter, så se till att följa vår Facebooksida, https://www.facebook.com/mmabetz/ eller vår Facebook grupp som är den största MMA-gruppen för svenska MMA-fans på Facebook, https://www.facebook.com/groups/mmasverige/