Zabit Magomedsharipov

Här finner du alla nyheter, rykten och information du behöver om den ryska UFC-stjärnan Zabit Magomedsharipov.

Zabit ”ZaBeast” Magomedsharipov

Zabit ”ZaBeast” Magomedsharipov, 28 år, är en rysk MMA-utövare med avarisk etnicitet. Magomedsharipov föddes i Chasavjurt i Sovjetunionen. Han tävlar nu i UFCs fjäderviktsdivision. Innan UFC deltog han bland annat i organisationen Absolute Championship Berkuts (ACB) tävlingar. Ett tag var han ACBs mästare i fjädervikt. Hans fightingstil är en blandning av Sambo, fristilsbrottning och kickboxning. Han är en relativt ny MMA-fighter som har utmärkt sig genom starka vinster och en enda förlust.

Professionell debut

ZaBeast gjorde sin professionella MMA-debut den nionde maj 2012. Han mötte då Zhumageldy Zhetpisbayev på OGC – Odessa Golden Cup i Ukraina och vann via teknisk knockout. Därefter har han deltagit i många olika tävlingar i Ukraina och Ryssland. 2014 började han tävla i ACB. Han vann alla sina sex vinster inom organisationen och blev dess mästare i fjädervikt 2016. När han gick vidare till UFC var det med ett record på 12-1.

UFC

Magomedsharipov gjorde sin UFC-debut den andra september 2017. Det var tänkt att han skulle möta Nick Hein på UFC Fight Night Struve vs. Volkov, men Hein drog sig ur och ersattes med amerikanen Mike Santiago. Magomedsharipov vann matchen via submission på grund av rear-naked choke i andra ronden. Den vinsten gjorde att Magomedsharipov fick en bonus för kvällens bästa prestation.

Därnäst mötte han nykomlingen Sheymon Moraes. Matchen ägde rum 25 december 2017, på UFC Fight Night: Bisping vs. Gastelum. Magomedsjaripov vann matchen via submission i den tredje ronden. Vinsten gjorde även att Magomedsharipov tog hem ännu en bonus för kvällens bästa prestation.

I mars 2019 besegrade Magomedsharipov amerikanen Jeremy Stephens via enhälligt domslut på UFC 235.

Magomedsharipovs nuvarande record är på 17-1, varav fem av vinsterna har varit i UFC. Två av de vinsterna har även gjort att han vunnit pris för evenemangets bästa uppvisning. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt; sex via knockout, sju via submission och fyra via domslut. Hans rank inom fjäderviktsklassen är position sex.

Zabit Magomedsharipov

FAQ NYHETER

Vad är MMA?

MMA är förkortning på Mixed Martial Arts, och är en sammansättning av olika kampsportsgrener. Matcherna utspelar sig i antingen en bur eller en ring beroende på vilken organisation som håller i tävlingen. En variant av sporten fanns redan under den antika Grekland, men gick då under namnet Pankration. Den moderna versionen har sin start i samband med den första UFC-galan som ägde rum 1993.

Vad är UFC?

UFC, eller Ultimate Fighting Championship, är världens största MMA-organisation som funnits sedan 1993. Den skapades av bland annat Gracie-familjen, som i sin tur grundade sporten Brasiliansk Jiu Jitsu, för att se vilken kampsportsgren som är effektivast i en fajt.

2001 köptes bolaget av bröderna Lorenzo och Frank Fertitta som tillsammans med Dana White. Under de första åren drogs bolaget med stora skulder, men efter framgångarna med dokusåpan The Ultimate Fighter, lyckades man skapa en enorm vinstmaskin. 2016 sålde man bolaget för 4 miljarder dollar (ca: 40 miljarder kr).

Vart får ni era nyheter ifrån?

Majoriteten av våra nyheter kommer ifrån amerikanska källor, antingen från Twitter-konton kopplade till kända MMA-journalister såsom Ariel Helwani eller från stora nyhetssidor. Vi har dock många nyheter som vi får in exklusivt via våra egna källor.

Alla våra speltips och bettinganalyser är dock skrivna och framtagna av våra egna skribenter.

Kostar det något att läsa era nyheter?

Alla våra nyheter är gratis och öppna för alla. Detta gäller både våra exklusiva nyheter och de nyheter som vi får in via andra kanaler. Även våra bettinganalyser och speltips är helt kostnadsfria för alla läsare. Du behöver inget konto för att följa oss, däremot måste du ha ett konto på Disqus för att kunna kommentera.

Täcker ni enbart nyheter som är kopplade till MMA?

Större delen av våra nyheter är kopplade till MMA, men vi skriver även större nyheter från övriga kampsporter såsom boxning, grappling och thaiboxning. Vi täcker alla större kampsportsgalor där svenska utövare finns med, samt större stjärnor inom respektive gren.

Hur kan man göra så att man ej missar de senaste nyheterna?

Vi på MMABetz täcker de största nyheterna som kommer ut dagligen, så det bästa sättet att ha koll på de senaste nyheterna är att gå in på MMABetz.se varje dag så att ni inte missar något.

Vi finns även på sociala medier där vi delar med oss av ännu fler nyheter, så se till att följa vår Facebooksida, https://www.facebook.com/mmabetz/ eller vår Facebook grupp som är den största MMA-gruppen för svenska MMA-fans på Facebook, https://www.facebook.com/groups/mmasverige/