Alexander Gustafsson blåst på titelmatchen – Daniel Cormier möter Stipe Miocic

Författare: MMABetz

Publicerad: 2018-01-26 00:00

Den amerikanska MMA-organisationen UFC släppte en bomb under fredagen; ett supermöte mellan två mästare i två olika viktklasser kommer att äga rum under sommaren. Det är en tungviktsmatch mellan den regerande mästaren i tungvikt Stipe Miocic och den nuvarande mästaren i lätt tungvikt, Daniel Cormier som kommer att ta plats på UFC 226 i juli.

Detta är inga bra nyheter för svenska MMA-fans, då matchen innebär att svenske Alexander Gustafsson inte kommer att få gå titelmatch inom de närmaste nio månaderna.

Den 38-årige lätt-tungviktsmästaren Cormier gick sina tretton första matcher i tungviktsklassen, men valde att kliva ned en viktklass då hans klubbkamrat Cain Velasquez var mästare i tungvikt. I lätt tungvikt har Cormier endast förlorat en match som var mot den forne mästaren Jon Jones på UFC 182 i januari 2015. Den forne OS-brottaren förlorade även mot Jones under förra sommarens UFC 214, men den vinsten ändrades till ”no-contest” efter att Jones testat positivt för otillåtna preparat.

Miocic vann tungviktsbältet i maj 2016 när han besegrade Fabricio Werdum via knockout i första ronden. Sedan den vinsten har den 35-årige amerikanen försvarat bältet tre gånger, vilket är rekord i UFC.

Innan deras möte den 7:e juli kommer Miocic och Cormier att vara tränare under den 27:e upplagan av The Ultimate Fighter, som kommer att sändas från 18:e april.