Anderson Silva knockar Tito Ortiz i ringen

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-09-13 14:27

Det blev en minnesvärd natt i boxningsringen för Anderson Silva när han under lördagsnattens Triller-gala knockade Tito Ortiz redan i den första ronden. De två UFC-veteranerna tampades under samma kort som Vitor Belfort vs. Evander Holyfield.

Anderson Silva sänder Tito Ortiz till canvasen

Det tycks som om den gamle UFC-legendaren Anderson ”The Spider” Silva (43-11, 1 NC MMA/3-0- 2 KOs) funnit en ny karriär i vilken han kan vara framgångsrik. Sedan han lämnade Ultimate Fighting Championship förra året med ett antal förluster i ryggen, har Silva tagit klivet in i boxningsringen. Hittills har den 46-årige brasilianaren presterat väl. I hans senaste framträdande drabbade Silva samman med en annan UFC-veteran i Tito ”The Huntington Beach Bad Boy” Ortiz (21-12-1) i en kamp som skulle få sig ett snabbt och våldsamt slut.

De två åldrande gamla MMA-slagskämparna klev in i ringen under lördagsnattens boxningsgala i Florida. Deras match var tänkt att vara en i upptakten inför huvudnumret, det en kamp mellan ytterligare en MMA-veteran i Vitor ”The Phenom” Belfort (26-14, 1 NC MMA) och den gamla boxningsvärldsmästaren Evander ”The Read Deal” Holyfield (44-10-2, 29 KOs Boxning). Dock var det Silva som stal showen genom att totalt massakrera sin motståndare inom loppet av cirka två minuter.

Efter att ha lurat in Ortiz mot repen, kunde ”The Spider” i Muhammed Ali-stil undvika flertalet av slagen från Ortiz, för att sedan vända upp och leverera en hänsynslös högernäve. Därefter följde ytterligare ett par slag, vilka försatte den tidigare interim-borgmästaren i ett medvetslöst tillstånd. Alltigenom en mycket god insats från Silva, som fortfarande besitter sina färdigheter i det stående. Möjligen kan en fortsatt karriär i ringen vara hans väg framåt i kampsportsvärlden, där nya triumfer är att vänta. För Ortiz, kan det dock vara hög tid att lämna våldet bakom sig.