Anderson Silva

All info om Anderson Silva UFC fighter

Här hittar du allt om Anderson ”The Spider” Silva. Nyheter, video highlights, odds & mycket annat

Anderson ”The Spider” Silva, 43, är en brasiliansk MMA-fighter som tävlar i UFC. Mellan 2006 och 2013 var han mästare i UFCs mellanviktsdivision, vilket är den längsta tiden någon innehaft en titel inom organisationen.

Han föddes i São Paolo men tillbringade en stor del av sin uppväxt i Curitiba. Förutom UFC har han tävlat i BFC, Mecca, Shooto, Gladiator, Conquista, Pride och Cage Rage. Hans fightingstil är en blanding av thaiboxning, boxning, brasiliansk jiu-jitsu, taekwondo och capoeira.

Tidig karriär

Silva gjorde sin professionella MMA-debut 1997. Han tävlade då i weltervikt. Hans första förlust kom först tre år senare, i en match mot Luiz Azeredo, då Silva förlorade via domslut. Efter den förlusten vann Silva nio matcher i rad. Den 26 augusti 2001, ställdes han mot Shootomästaren Hayato Sakurai 26. Silva vann via enhälligt domslut och blev den nya Shootomästaren i mellanvikt.

Året därpå började Silva tävla i den japanska MMA-organisationen Pride. I sin första match ställdes han mot Alex Stiebling. Silva vann via teknisk knockout efter att Silva träffat Stiebling med en spark som gett honom ett skärsår. Hans Pride-karriär blev dock inte den succén som Silva hade förväntat sig, då han endast vann två av sina fyra matcher i organisationen. När han senare bytte till UFC var det med ett record på 17-4.

UFC

Silva gjorde sin UFC-debut på Ultimate Fight Night 5, 28 juni 2006. Matchen var mot Chris Leben. Silva knockade Leben med en serie av träffsäkra slag, följt av ett avslutande knä. Matchen varade bara i 49 sekunder. Detta var startskottet till ett av de största MMA-profilerna i UFC:s historia. Silvas otroligt oortodoxa striking och häpnadsväckande knockoutvinster ledde snabbt till att han blev en storfavorit bland fansen.

14 oktober 2006 gick Silva en match mot den dåvarande mästaren i mellanvikt, Rich Franklin. Silva vann via teknisk knockout redan i första ronden. Silva utsågs till UFCs nya mästare i mellanvikt. Den titeln lyckades Silva försvara ända fram till 2013.

Anderson Silva Chris Weidman

På UFC 162, den sjätte juli 2013, mötte Silva Chris Weidman. Silva förlorade via knockout i den andra ronden. Silva förlorade därmed titeln efter att ha haft den i 2457 dagar.

Silva fick en re-match mot Weidman i december samma år, men där råkade han ut för en skräckskada när han bröt sitt skenben i andra ronden. Efter skadan blev aldrig Silva densamma. Den nu 43-årige brassen har gått fem matcher sedan andra förlusten mot Weidman och bara vunnit en.

Utöver den tråkiga sviten har Silva även testat positivt för steroider vid två tillfällen, ena gången var efter matchen mot Nick Diaz som resulterade i att hans vinst ändrades till en no contest samt att han stängdes av i ett år. Den gången skyllde Silva på att han hade fått i sig de otillåtna preparaten via illegala potensmedel. I november 2017 testade Silva återigen positivt för otillåtna preparat, som man efter en undersökning kom fram till att det rörde sig kontaminerad kosttillskott. Silva stängdes av i ett år.

Efter sin avstängning återvände Silva till buren i februari 2019 och tog sig an den hajpade fightern Israel Adesanya på UFC 234. Silva förlorade matchen via domslut efter tre väldigt underhållande

Silva valde sedan att kort efter detta ta sig an Jared Cannonier på hemmaplan i Brasilien. Silva skadade dock knät allvarligt i början av matchen när han blev träffad av en spark. Han förlorade därmed via TKO.

Silvas nuvarande record är på 35-10, varav 17 av vinsterna har varit i UFC. Han har även ett professionellt boxningsrecord på en vinst och en förlust.

Anderson Silva

Anderson Silva knockar Tito Ortiz i ringen

Det blev en minnesvärd natt i boxningsringen för Anderson Silva när han under lördagsnattens Triller-gala knockade ...

Läs mer

Se Uriah Hall vs Anderson Silva som gratismatch

Uriah Hall fightas återigen i en huvudmatch, denna gång mot Sean Strickland. Inför detta har UFC valt att släppa ha...

Läs mer

UFC Vegas 12: Resultat – Uriah Hall knockar Anderson Silva

Inatt gick Anderson “The Spider” Silva kanske sin sista match i karriären mot Uriah Hall vid UFC Vegas 12. Där slut...

Läs mer

UFC Vegas 12: Matchkort och Sändningstider

Inatt är UFC tillbaka i högkvarteret Apex i Las Vegas, Nevada mellanviktslegendaren Anderson “The Spider” Silva tro...

Läs mer

Anderson Silva utmanar Conor McGregor – som ger ett kort men koncist svar

Nyligen publicerade den tidigare dubbelmästaren Conor McGregor en lista på sitt 'Instagram'-konto. Listan klargjord...

Läs mer

UFC 237: Matchkort, Sändningstider, Odds, Statistik

Denna helg går UFC:s fjärde supergala av stapeln i Rio de Janeiro, Brasilien - UFC 237. I huvud macthen får vis...

Läs mer

Veckans bomb: Superodds på seger via submission för Anderson Silva

Nedanför följer vårt tips till veckans bomb för nattens UFC 237 i Rio de Janeiro, Brasilien. Anderson Silva vs J...

Läs mer

UFC 237: Namajunas vs Andrade – Sarps bästa speltips

Vår spelexpert Sarp Yesil fortsätter att leverera sina bästa speltips. Denna vecka har Sarp hittat två fina spelt...

Läs mer

Speltips: Kommer inte sluta bra för Anderson Silva i avskedsmatchen

Anderson Silva gör troligen sin allra sista match på lördag när han möter Jared Cannonier på UFC 237. Galan går a...

Läs mer

Lista på UFC-mästare med flest titelförsvar genom alla tider

Det har kommit och gått massvis av UFC-mästare. Vissa blir legendarer, andra glöms bort ganska fort. För att bli ih...

Läs mer

Vilken fighter är UFC:s bäste genom tiderna? Här har ni 5 alternativ

En flitig diskussion i MMA-världen är den om vem som är den bäste fightern någonsin. Det är en komplicerad diskussi...

Läs mer

4 UFC-stjärnor som Conor McGregor har utmanat bara under 2021

Conor McGregor har varit väldigt aktiv på sociala medier under den senaste tiden. Superstjärnan har varit väldi...

Läs mer

FAQ NYHETER

Vad är MMA?

MMA är förkortning på Mixed Martial Arts, och är en sammansättning av olika kampsportsgrener. Matcherna utspelar sig i antingen en bur eller en ring beroende på vilken organisation som håller i tävlingen. En variant av sporten fanns redan under den antika Grekland, men gick då under namnet Pankration. Den moderna versionen har sin start i samband med den första UFC-galan som ägde rum 1993.

Vad är UFC?

UFC, eller Ultimate Fighting Championship, är världens största MMA-organisation som funnits sedan 1993. Den skapades av bland annat Gracie-familjen, som i sin tur grundade sporten Brasiliansk Jiu Jitsu, för att se vilken kampsportsgren som är effektivast i en fajt.

2001 köptes bolaget av bröderna Lorenzo och Frank Fertitta som tillsammans med Dana White. Under de första åren drogs bolaget med stora skulder, men efter framgångarna med dokusåpan The Ultimate Fighter, lyckades man skapa en enorm vinstmaskin. 2016 sålde man bolaget för 4 miljarder dollar (ca: 40 miljarder kr).

Vart får ni era nyheter ifrån?

Majoriteten av våra nyheter kommer ifrån amerikanska källor, antingen från Twitter-konton kopplade till kända MMA-journalister såsom Ariel Helwani eller från stora nyhetssidor. Vi har dock många nyheter som vi får in exklusivt via våra egna källor.

Alla våra speltips och bettinganalyser är dock skrivna och framtagna av våra egna skribenter.

Kostar det något att läsa era nyheter?

Alla våra nyheter är gratis och öppna för alla. Detta gäller både våra exklusiva nyheter och de nyheter som vi får in via andra kanaler. Även våra bettinganalyser och speltips är helt kostnadsfria för alla läsare. Du behöver inget konto för att följa oss, däremot måste du ha ett konto på Disqus för att kunna kommentera.

Täcker ni enbart nyheter som är kopplade till MMA?

Större delen av våra nyheter är kopplade till MMA, men vi skriver även större nyheter från övriga kampsporter såsom boxning, grappling och thaiboxning. Vi täcker alla större kampsportsgalor där svenska utövare finns med, samt större stjärnor inom respektive gren.

Hur kan man göra så att man ej missar de senaste nyheterna?

Vi på MMABetz täcker de största nyheterna som kommer ut dagligen, så det bästa sättet att ha koll på de senaste nyheterna är att gå in på MMABetz.se varje dag så att ni inte missar något.

Vi finns även på sociala medier där vi delar med oss av ännu fler nyheter, så se till att följa vår Facebooksida, https://www.facebook.com/mmabetz/ eller vår Facebook grupp som är den största MMA-gruppen för svenska MMA-fans på Facebook, https://www.facebook.com/groups/mmasverige/