Anthony ”Rumble” Johnson har börjat med bodybuilding – kolla in hans galna kropp

Författare: Jaser Davari

Publicerad: 2018-03-22 00:00

Den forne UFC-fightern Anthony ”Rumble” Johnson (22-6) var en av de mest fruktade knockoutartisterna inom sporten. Av 22 vinster kom 16 på knockout och av dessa 16 skedde 12 i första ronden. Johnson har bland annat knockoutsegrar mot namnkunniga fighters som Antonio Rogerio Nogueira, Jimi Manuwa, Ryan Bader, Glover Texeira och vår egen Alexander Gustafsson. Efter att för andra gången förlorat mot mästaren i lätt tungvikt, Daniel Cormier, via submission beslutade sig ”Rumble” för att lämna sporten.

När Anthony Johnson annonserade sin pensionering 2017 ryktades det först om att han fått jobb med det amerikanska fotbollslaget LA Rams, men de ryktena dog snart. Sedan skulle han börja sälja medicinsk marijuana och hävdade att orsaken till att han slutat med MMA var att han lärt sig mer om risken för hjärnskador, CTE.

Loving these crazy back workouts lately…

A post shared by Anthony Johnson (@anthony_rumble) on

Hans manager Ali Abdelaziz började efter en period antyda om att ”Rumble” övervägde en comeback men i sådana fall i tungviktsdivisionen. Ganska anmärkningsvärt för en kille som inte för så länge sedan gick matcher i weltervikt. Bilder som nyligen publicerats på hans Instagram borde dock utesluta att Johnson någonsin skulle fightas i weltervikt igen.

Ariel Helwani sa i the MMA Beat att han hört Johnson uttrycka en vilja om att tävla i bodybuilding. Och med den mängd muskelmassa Johnson lagt på sig efter pensioneringen verkar detta karriärval absolut inte som en orimlighet.