3 anledningar till varför du inte får missa Bellator 214 i helgen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-01-24 00:00

Till helgen har vi mycket bra MMA att se fram emot. Och för ovanlighetens skull handlar det inte om UFC utan konkurrenten Bellator. Även om UFC är den överlägset bästa organisationen med den överlägset största andelen av världens mest främsta fighters så är Bellator ändå värda uppmärksamhet.

Vi har summerat tre anledningar till varför du inte får missa Bellator 214, som går av stapeln på The Forum i Los Angeles under natten till söndag.

1.Kejsaren sista stora match

Fedor Emelianenko ska möta Ryan Bader i en match som gäller Bellators tungviktstitel. Detta är med stor sannolikhet en av de allra sista gångerna man kommer få chansen att se ryssen gå en fight på den absolut högsta nivån. Fedor rankas av många som den bästa tungviktaren någonsin – och bara därför får ni inte missa denna batalj.

2.Kan Bader bli historisk?

Ryan Bader hade en helt okej karriär i UFC. Men han nådde aldrig riktigt fram och fick aldrig den respekt han kanske förtjänade. Sedan Bader flyttade över till Bellator har hans karriär tagit fart ordentligt. Först vann han enkelt bältet i lätt tungvikt och nu är han i final för att vinna tronen i tungvikt. Skulle han besegra en legendar som Emelianenko och bli Bellators första dubbelmästare så skriver han in sig i historieböckerna för evigt.

3.Framtiden

Aaron Pico är utan tvekan Bellators största framtidslöfte. Ja, han är kanske det bästa i talangväg som vi har i MMA totalt sett. På lördag går den unge fjäderviktaren sin sjätte proffsmatch och förmodligen lär han också vinna på samma imponerande sätt som han gjort tidigare. Med en otroligt stark brottning och exceptionell boxning så är Pico verkligen någon att hålla ögonen på. En framtida legendar.

Se fler av våra MMA speltips