in , ,

Fedor Emelianenko knockas på 35 sekunder – Ryan Bader blir historisk

Är det slut nu för Fedor Emelianenko? Det var många som ställde sig den frågan efter nattens tungviktsmöte mot Ryan Bader på Bellator 214 i Los Angeles, USA.

Fedor och Bader var båda i final i den tungviktsturnering som startade förra året. Trots att Bader normalt tävlar i lätt tungvikt, där han innehar titeln, så var han kraftigt favorittippad inför matchen mot Fedor. På Unibet var oddset på Fedor så högt som 3.60 dagarna inför fighten. Anledningen till att ryssen var nederlagstippad beror delvis på att han hunnit bli 42 år gammal men också föra att han visat sig vara relativt lätt att skaka.

Precis som många förutspådde, men kanske inte ville se, lyckades Bader precis med det han hade som målsättning. Efter bara 35 sekunder lyckades Bader träffa med en annorlunda vänsterkrok som först såg ut att gå mot kroppen. Fedor föll på rygg och blev kort därefter matad med nya slag fram tills att domaren bröt.

Historisk kväll för Bader

Bader är inte bara vinnare av turneringen utan också Bellators allra första dubbelmästare. Detta faktum skriver in honom i historieböckerna. Bader är för närvarande 35 år gammal och har ett proffsrecord på 27 segrar och 5 förluster. Han har vunnit sina sju senaste matcher varav fem slutat med knockout.

Se knocken i klippet nedanför.


Mer nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *