Speltips: Höga odds på Chael Sonnen i matchen mot Fedor Emelianenko

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-10-08 00:00

Kommande helg arrangeras Bellator 206 i New York. Galan toppas av ett riktigt veteranmöte mellan två legendarer. Det är alltså dags för Fedor Emelianenko och Chael Sonnen att göra entré i Bellators tungviktsturnering.

Fedor är en riktig gigant och legendar inom MMA – trots att han aldrig tävlat i UFC. När det begav sig i början av 2000-talet tävlade han framgångsrikt för japanska Pride FC. Han var länge ansedd som världens pound-for-pound bäste fighter och har totalt 37 segrar på kontot.

Hans motståndare, Sonnen, var långt ifrån samma gigant inne i buren. Däremot gjorde han sig väldigt stor genom att snacka och genom rivaliteten till dåvarande mellanviktskungen Anderson Silva.

Trots att Sonnen är långt ifrån en riktig tungviktare möts de båda nu i den tyngsta viktklassen.

Höga odds för Chael Sonnen

Tittar man på hur spelbolagen fördelat oddsen på matchen så ser man att alla tror enhälligt på ryssen Fedor. Och det är mycket som talar för det. Även om Fedor är 42 år gammal så är han fysiskt mycket, mycket större. Han är svår att plocka ner vilket är Sonnens specialitet. I sin senaste match besegrades Frank Mir på knockout i första ronden.

Sonnen i sin tur har hunnit fylla 41 så han har ingen större fördel på det planet. Han har två segrar i ryggen mot veteranerna Wanderlei Silva och Rampage Jackson. Det som talar för Sonnen är att om han lyckas med sin brottning kan dominera matchen på marken. Men det är ett stort frågetecken för det.

Unibet erbjuder oddset 1.38 för Fedor och 2.90 för Sonnen.

Det är lite högre odds på Betfair som ger 3.00 på Sonnen och 1.36 för Fedor.

Se fler av våra MMA speltips