Speltips: Ryan Bader bör vinna mot Fedor Emelianenko – se oddsen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-01-22 00:00

Till helgen är det dags för Bellator 214 – vilket blir Bellators första gala för 2019. Det är ett fullspäckat matchkort som erbjuds. Galan gå av stapeln under natten till söndag på The Forum i Los Angeles, USA.

Huvudmatch för galan består av tungviktsfinalen för den turnering som hade sin start under förra året. Förre UFC-stjärnan Ryan Bader möter legendaren Fedor Emelianenko och i potten står det vakanta tungviktsbältet.

Bästa tungviktaren enligt många

Fedor har väckt liv i sin karriär igen efter flera år av mindre bra insatser. Den idag 42 årige ryssen har bara förlorat en av sina åtta senaste matcher och kommer från två raka vinster mot Frank Mir och Chael Sonnen. Fedor är ansedd av många som den bäste tungviktaren i MMA någonsin. Detta trots att han aldrig tävlat i UFC. Hans samlade proffsrecord är 38 segrar och 5 förluster.

Motståndaren Bader är inte helt överraskande mindre erfaren – men långt ifrån en gröngöling. 35-årige Bader tävlade under många år framgångsrikt i UFC och innehar segrar över bland andra Ilir Latifi och Quinton ”Rampage” Jackson. Sommaren 2017 tog han dock klivet över till konkurrenten Bellator där han snabbt blev korad till mästare i lätt tungvikt.

Bader är med andra ord på jakt efter en andra titel och med seger över Fedor kan han befästa sin position som kanske den bäste fightern utanför UFC.

Bader har fördel rent fysiskt

Matchen då? Fedor är den naturlige tungviktaren – och med det syftar vi på att han alltid har tävlat som tungviktare. Däremot är Fedor relativt liten rent fysiskt och skulle nog med rätt kosthållning kunna klara lägre viktgräns. Bader har å andra sidan nästan alltid tävlat i lätt tungvikt även om han bantar väldigt kraftigt för att klara den gränsen på cirka 92 kg. I den här matchen kommer han förmodligen vara den större av dem två.

Trots åldersskillnaden är Fedor den snabbare och tekniskt sätt den vassare strikern. Även om Bader utvecklat sin boxning till en väldigt hög nivå så är det inom brottning och clinchen som han gör sitt bästa jobb. Båda slår dessutom mycket hårt och med anledning av detta är det svårt att sia om utgången.

Bader är storfavorit till seger

Enligt spelbolagen är Bader en solklar favorit och vi kan inte göra annat än instämma i det. Fedor har fightats på lånad tid väldigt längre och haft en bekväm resa fram till helgens final. Visst kan Bader bli träffad, men då han har brottningen och det fysiska övertaget så är han ändock den troliga vinnaren.

Notera också att Fedor visat sig något känslig för knockouter. Att hans haka inte längre är lika robust som tidigare är ett faktum man inte kan bortse från.

Unibet håller Bader som favorit till 1.27 medan Fedor ger 3.60 gånger pengarna.

Mobilebet håller Bader som favorit till 1.30 medan Fedor ger 3.26 gånger pengarna.

Betfair håller Bader som favorit till 1.25 medan Fedor ger 3.75 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips