Brendan Allen om titelkamp i mellanvikt

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-11-20 15:59

Den amerikanske mellanviktaren i UFC Brendan Allen har kommenterat om hur han skulle prestera i en match om bältet i divisionen. Allen har tidigare mött den regerande mästaren Sean Strickland i en kamp som slutade i en förlust för honom via TKO. Nu anser han sig vara redo att på nytt försöka sig på Strickland med mellanviktsbältet som insats.

Allen redo för mellanviktsguld

Under helgens gångna UFC-gala i Las Vegas klev amerikanen Brendan ”All In” Allen (23-5) och Skottlands Paul ”Bearjew” Craig (17-7-1) in i oktogonen för att gå huvudmatchen. De två mellanviktarna gav sig in i en kamp där grapplingen blev en avgörande faktor. Blott cirka 40 sekunder in i den tredje ronden lyckades Allen finna ett TKO-avslut för att sätta ett definitivt stopp för våldsamheterna under lördagsnatten.

Vinsten blev den tredje under 2023 för Allen, som i och med segern även byggde på sin vinstsvit till sex på raken. Han har således inte sett en förlust sedan december 2023, när han bemästrades av Chris ”The Action Man” Curtis (30-10, 1 NC). Det finns dock även en annan förlust som idag ingjuter mer av en revanschlust i Allen. Han har nämligen också förlorat mot den nu regerande mellanviktsmästaren Sean ”Tarzan” Strickland (28-5), ett nederlag som inföll i november 2020.

De nya omständigheterna kring Stricklands status som titelhållare i UFC, har resulterat i ett stort intresse för en returmatch hos Allen. ”All In” är idag rankad nummer 10 i mellanviktsdivisionen, vilket inte ger mycket till utrymme för att ta sig an en titelutmaning. Dock känner han sig redo för att pröva på ett nytt möte med Strickland. En sådan potentiell matchning skulle ligga i hans favör, anser Allen.

Yngre och bättre

I en intervju följande helgens seger över Paul Craig, beskriver Brendan Allen hur han ser en returmatch med Sean Strickland utspela sig. I deras första möte var Allen för ung, oerfaren och alltför omogen. Idag skulle han dock kunna besegra Strickland tack vare att han är bättre, förklarar ”All In”.

I hope the UFC sees and knows that I am the next big thing. I’ve been in there with Sean. I was a lot younger, and I was immature mentally. And I think I was still winning that fight. I just made a bad audible, and I got caught. I’m happy he’s the champion. Congratulations to him. I think he’s a funny guy like he plays the antics, but all that aside, I know in my heart I’m better, and I think he does too, but we’ll see what happens.