Coach: Colby Covingtons förbättrade kampstil

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-11-17 11:00

Enligt Colby Covingtons coach, har den amerikanske welterviktaren tränat hårt på att förbättra sina färdigheter i boxningen. Bland annat skall de ha fokuserat på att träna Covington i en ortodox kampstil, vilket enligt coaching-teamet givit goda resultat.

Covington redo för Edwards i boxningen

Den 16:e December är det dags för UFC att hålla sin sista numrerade gala för året. Det blir en strålande avslutning på 2023 med många spännande matchningar på kortet. Huvudnumret kommer två welterviktare stå för, när mästaren Leon ”Rocky” Edwards (21-3, 1 NC) och den ständige titelutmanaren Colby ”Chaos” Covington (17-3) kommer göra upp om bältet.

De två har presterat mycket väl i organisationen under sina senaste oktogon framträdanden. Covington kommer bland annat in i matchen med en svit av två segrar på tre matcher. Det är värt att nämna att den förlust om han led kom i en titelkamp mot den dåvarande mästaren Kamaru ”The Nigerian Nightmare” Usman (20-4).

För Edwards del har det gått strålande. Han erövrade bland annat welterviktsbältet i augusti förra året via en imponerande knockout av Usman. Därefter följde ett första lyckat titelförsvar när han i en returmatch mot den forne mästaren tog hem en vinst via ett majoritetsbeslut på poängkorten. Nu står alltså Edwards och Covington redo att om cirka en månad mötas i oktogonen. Enligt Covingtons coach Cesar Carneiro, kommer detta även bli något av en debut för en nyuppfunnen och vitaliserad ”Chaos”.

Bättre ortodox kampstil

I en intervju nyligen beskriver coach Carneiro hur Colby Covington har utvecklats under träningen. Efter att ha analyserat hans förmågor i det stående, fastslog coaching-teamet att Covington inte är en naturlig vänsterhänt fighter.

De har således fokuserat på att förbättra hans ortodoxa ställning och således låst upp nya färdigheter i den 34-årige amerikanens boxning. Bland annat har Covington arbetat på att förbättra sitt försvar genom att alltid ha ett garde uppe med händerna.

We realized that Colby is not a real southpaw. So, now we know exactly what we have to work with him. Get his cross better, get his orthodox better, and we did. If you look at him now, he’s amazing. He doesn’t drop his hand like before, like a boxer.

Carneiro fortsätter och tror på en vinst via avslut för Covington. Denna kommer troligen att infalla någon gång i den tredje eller fjärdeperioden, säger han.

I don’t think it’s going to pass the fourth round.

”Chaos” BJJ-coach Daniel Valverde instämmer med den prognosen och tror även han på ett TKO-avslut någonstans i mittenronderna av kampen.

I think TKO fourth round. Third or fourth-round TKO Colby.