Cory Sandhagen vill se tidigare titelkamp mellan O’Malley och Vera

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-11-08 14:30

UFC-bantamviktaren Cory Sandhagen har synpunkter på den planerade titelkampen i divisionen mellan mästaren Sean O’Malley och Marlon Vera. De två är satta att mötas i mars månad, vilket Sandhagen tycker är för sent och vill således se ett tidigare datum för bälteskampen.

Titelmatch i bantamvikt under UFC 299

Den tredje numrerade UFC-galan för 2024 kommer att äga rum i mars månad. Det handlar då om UFC 299, vilken bland annat ser en kamp om bantamviktstiteln på huvudkortet. Där skall den regerande mästaren i divisionen ”Sugar” Sean O’Malley (17-1, 1 NC) ta sig an en tidigare motståndare i ecuadorianen Marlon ”Chito” Vera (23-8-1). I deras första möte lyckades Vera med bedriften att vinna över O’Malley via TKO, något som minst sagt var oförväntat.

I mars nästa år skall då de två slagskämparna åter en gång träda in i oktogonen för en mätning i kampsportsfärdighet. En av viktklassens högst rankade fighters, Cory ”Sandman” Sandhagen (17-4), tycks inte ha några invändningar på att O’Malley och Veras skall gå en match om bältet. Sandhagen står för tillfället vid sidlinjen medan han läker en skada på sin triceps-muskel.

Det som dock tyck gräma ”Sandman” med matchningen är det datum som kampen är satt att äga rum. Den 31-årige amerikanen hade gärna sett att den gick av stapeln tidigare under året, så han själv skulle kunna vara redo att gå titelkamp under våren.

Mars är för sent för Sandhagen

Följande beskedet om datumet för O’Malley vs. Vera 2, tog Sandhagen till orda i en intervju med kampsportsjournalisten Luke Thomas. Där förklarar Sandhagen att han gärna hade sett matchen bli av i januari månad.

Ett sådant tidigt datum skulle kunna ge honom möjligheten till att komma tillbaka till en egen titelkamp i antingen april eller maj månad. Sandhagen säger sig även tro att Vera blir en tuff kamp för O’Malley, en han dock ser den flagrante amerikanen vinna.

Why March? Fight earlier so that I can fight earlier. I don’t think it’s the most favorable matchup for O’Malley, but I still think that O’Malley will likely win. March? I was hoping that they’d fight in January and then I would be able to come back in like April or May or something.

I dagsläget har Sandhagen tre raka vinster i UFC. En av dem kom även mot Vera i mars detta år. ”Sandman” står på en plats nummer 4 i bantamviktsrankningen, medan Vera är rankad nummer 6.