Dana White bekräftar: Colby Covington blir av med interimbältet

Författare: Jaser Davari

Publicerad: 2018-07-25 00:00

Man brukar säga att det går snabbt i hockey. Frågan är om inte MMA-världen går ännu snabbare. För bara drygt en månad sedan tog Colby Covington hem interimbältet i weltervikt, efter att ha besegerat Rafael Dos Anjos. Nu meddelar UFC-presidenten Dana White att han blir av med bältet när Tyron Woodley och Darren Till nu ska mötas i en titelmatch.

Det slog ner lite som en bomb under natten till onsdag svensk tid. Liverpools egna Darren Till är klar för en titelmatch mot Tyron Woodley under UFC 228. Först var tanken att Colby Covington skulle möta Tyron Woodley – men en skada på den kontroversielle Covington satte stopp för det mötet.

Nu står det alltså klart att en match mellan Woodley och Till kommer att vara ny huvudmatch under UFC 228 i Dallas, Texas, den 8 september.

Även UFC-presidenten Dana White bekräftar att Colby Covingtons interimbälte kommer att försvinna direkt efter matchen och att han inte längre kan titulera sig interim-mästare i organistationen, det rapporterar både ESPN och MMAjunkie.

Vad tycker ni om det hela? Är det rätt att frånta Covington bältet eller göra UFC fel? Kommentera gärna på vår Facebook-sida.

Här är det nuvarande matchkortet inför UFC 228:
Weltervikt: Tyron Woodley (c) vs. Darren Till
Flugvikt: Nicco Montaño (c) vs. Valentina Shevchenko
Stråvikt: Jéssica Andrade vs. Karolina Kowalkiewicz
Fjädervikt: Yair Rodriguez vs. Zabit Magomedsharipov
Bantamvikt: Aljamain Sterling vs. Cody Stamann
Stråvikt: Carla Esparza vs. Tatiana Suarez
Bantamvikt: Jimmie Rivera vs. John Dodson
Flugvikt: Ryan Benoit vs. Roberto Sanchez
Mellanvikt: Charles Byrd vs. Darren Stewart
Weltervikt: Geoff Neal vs. Frank Camacho