Dana White vill se Alexander Gustafsson ta sig an före detta titelutmanare i mellanvikt

Författare: Jonathan Damm

Publicerad: 2018-06-09 00:00

Ursprungligen var tanken att helgens huvudmatch mellan Robert Whittaker och Yoel Romero skulle vara en match för titeln i mellanvikt. På grund av att Romero inte klarade att nå ner till viktgränsen för mellanvikt så kan han inte längre vinna titeln men matchen kommer dock fortfarande att bli av. Det är därför inte helt självklart vad som händer om Romero trots det skulle vinna. UFCs VD, Dana White, vill helst se att Romero flyttar upp en viktklass och tar sig an svensken Alexander Gustafsson vid en vinst under nattens gala. Romero påstår dock att han inte är intresserad då han anser att han är för liten för lätt tungvikt.

Detta är den andra gången som den kubanske fightern, Romero, missar vikten i en titelmatch då han även gjorde det i sin senaste match. Romero skulle då ha mött Luke Rockhold för interimtiteln i mellanvikt men då han missade vikten kunde han inte officiellt vinna titeln. Romero lyckades ändå vinna och fick därmed en chans på den riktiga titeln. Romero, som är en före detta olympisk brottare och har vunnit OS-silver, har varit en del av UFC sedan 2013 och har ett sammanlagt matchfacit på 13-2. Hela 11 av hans vinster har tillkommit via knockout och 2 av dem via domslut. 1 av hans förluster har skett via knockout och 1 via domslut.

Romero går sin nästa match under UFC 225 som äger rum under natten till söndag då han tar sig an mellanviktsmästaren Robert Whittaker.