Daniel Cormier ger ett syrligt svar till Alexander Gustafssons utmaning av Luke Rockhold

Författare: Ralph Nordahl

Publicerad: 2018-02-16 00:00

 Alexander Gustafsson valde i veckan att utfärda en utmaning till den tidigare UFC-mästaren i mellanvikt, Luke Rockhold. Detta då mästaren i hans division, Daniel Cormier, valt att gå en match om tungviktstiteln istället för att försvara lätt-tungviktstiteln.

Innan det att Rockhold (16-4 MMA, 6-3 UFC) förlorade i helgen, mot Yoel Romero genom knockout, så gick den forne mästaren ut med att han funderade över att gå upp en viktklass, till lätt-tungvikt. Gustafsson valde direkt efter Rockholds förlust att då utmana honom i en lätt-tungviktsfight. Daniel Cormer väntade några dagar med att ge sitt svar till Gustafssons tilltag, och det var mins sagt syrligt.

Rockhold har ännu inte gett sitt svar till utmaningen men ni kan se hans långvarige träningspartner Daniel Cormier ge sitt svar i det underliggande Twitter-inlägget:

Cormier refererade till hur Alexander Gustafsson tidigare gick en match mot Anthony Johnson, där han förlorade genom knockout i första ronden, men ändå fick utmana Cormier om mästartiteln 9 månader senare där Gustafsson förlorade genom delat domslut.

När det kommer till vad Rockhold borde göra under sin kommande tid hade Cormier ett något kortare svar som ni kan se här nedan:

Cormier verkar, minst sagt, inte ta ett möte mellan Gustafsson och Rockhold på stort allvar.