KSW 52: Scott Askham vs. Mamed Khalidov – här är oddsen

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2019-12-05 00:41

Till helgen går KSW 52 av stapeln och i huvudmatchen kommer den tidigare UFC-atleten Scott Askham ta sig an den polska veteranen Mamed Khalidov.

Askham vs. Khalidov

Askham har vuxit fram till en av KSWs största profiler och har tagit hem tre segrar i organisationen på lika många matcher. För många svenska fans av sporten är han säkert desto kändare för sina UFC-matcher och kanske särskilt drabbningarna mot Sveriges Magnus Cedenblad och Jack Hermansson. Båda dessa fighters besegrade engelsmannen via domslut. Sammanlagt blev det sex matcher för organisationen och 31-åringen tog hem segern i två av dessa. Samtliga av karriärens förluster har kommit i UFC och engelsmannen står med ett totalt matchfacit på 18-4 inför helgens match.

39-åriga Khalidov har gått 42 professionella MMA-matcher sedan debuten 2004. Polacken har mestadels hållit sig på den europeiska scenen och över 20 av matcher har ägt rum i just KSW. Khalidov har förlorat sina senaste två matcher men dessförinnan vann han fjorton matcher i rad.

Bokat in levertransplantation

Om man ska tro på inlägg från Askhams sociala medier verkar engelsmannen säker på en seger till helgen. I en video som publicerades tidigare i veckan bokar Askham tid för en levertransplantation  för sin motståndare. Om (det förmodat skämtsamma) tilltaget får någon effekt på Khalidov återstår att se.

It’s only business Mamed! These guys will take care of you. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
To tylko biznes Mamed! Ci goście się Tobą zajmą! 🇵🇱

Askham är även favorit till att ta hem segern i drabbningen enligt spelbolagen. Enligt ’Best Fight Odds’ ger ett rakt vinnarspel på engelsmannen i dagsläget runt 1.61 gånger pengarna tillbaka, beroende på vilket bolag som erbjuder oddset. De spelare som tror mer på Polens Khalidov erbjuds ett odds runt 2.25 gånger insatsen tillbaka vid vinst.