Bellator Dublin: Oddsen för Michael Page och James Gallaghers matcher är släppta

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2019-09-16 23:46

Fredagen den 27 september kommer en av världens största organisationer att besöka Irlands huvudstad – Dublin. Galan äger rum dagen innan UFC besöker Danmark och Köpenhamn för första gången. Med andra ord en helspäckad helg för de europeiska MMA-fansen. Nu har ett par odds för galan i Dublin släppts, via ’Best Fight Odds’.

Två olika galor i Dublin

Trots att galan kommer äga rum i samma arena och under samma kväll har Bellator valt att dela upp den i två delar. Anledningen bakom detta är att galans matcher kommer sändas via olika kanaler och plattformar. Den ena galan går under namnet ’Bellator Dublin’ och den andra galan går under namnet ’Bellator 227’. Nedan följer de släppta oddsen för den förstnämnda galan.

Bellator Dublin

James Gallagher (1.24) vs. Callum Ellenor (4.05)

Bellators stora irländska stjärna är den 22-åriga talangen James Gallagher. Sju av tio proffsmatcher har gått i just Bellator och Gallagher har ett totalt matchfacit på 9-1. Karriärens enda förlust kom mot Ricky Bandejas, under ’Bellator 204’. Sju av irländarens tidigare matcher har gått att spela på och i samtliga av dessa har Gallagher gått in som en ganska klar favorit. I karriärens enda förlust gick Gallagher in i buren med ett favoritskap som stod till 1.40 gånger pengarna vid seger.

Engelsmannen Callum Ellenor har ett sammanslagit matchfacit på åtta vinster och två förluster. Samtliga vinster har kommit via avslut och samtliga förluster har kommit via domslut. Det finns ingen tidigare oddsstatistik på Ellenor.

Michael Page (1.24) vs. Richard Kiely (4.05)

Michael Page återvänder till buren för första gången sedan karriärens, hittills, ända förlust. Den engelska ’strikern’ mötte då Douglas Lima, som avslutade Page i matchens andra rond. Tio gånger tidigare har engelsmannen varit spelbar och vid nio gånger har han gått in i buren som en relativt till väldigt kraftig favorit. Endast vid ett tillfälle har Page gått in som ’underdog’ och detta var just i samband med den ovanstående matchen mot Lima. Page har alltså vunnit samtliga matcher där han gått in som favorit och förlorat den enstaka han gick in i som ’underdog’.

Motståndaren Richard Kiely har än så länge endast gått fyra stycken proffsmatcher. Tre av dessa har slutat med vinst för irländaren och en via ’submission’ till Kielys nackdel. Vid ett tidigare tillfälle har Kiely varit spelbar som vinnare. Under ’Bellator 187’ gick han in som ’underdog’ mot Alex Lahore, en match som också resulterade i karriärens, hittills, enda förlust.