UFC 252: Stipe Miocic knapp ’underdog’ inför matchen mot Daniel Cormier

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2020-06-12 00:14

Det första mötet ägde rum under sommaren 2018 och i augusti förra året ställdes de båda återigen mot varandra. Efter 1-1 i inbördes möten kommer en tredje drabbning mellan Stipe Miocic och Daniel Cormier äga rum, i samband med UFC 252.

Endast en förlust i tungvikt

Cormier inledde sin professionella MMA-karriär som tungviktare, men valde att kliva ner till lätt tungvikt 2014. Beslutet grundade sig i att amerikanen inte ville ställas mot sin vän och träningskamrat Cain Velasquez, som var tungviktsmästare i UFC mellan 2012 och 2015.

”DC” gick åtta matcher i lätt tungvikt och sex av dessa drabbningar var titelmatcher. Som regerande mästare valde Cormier att kliva tillbaka till tungviktsklassen, för att utmana Miocic om titeln. Det första mötet ägde rum i samband med UFC 226 och Cormier tog hem vinsten genom att avsluta Miocic via slag, i matchens första rond. Det var Miocics andra förlust i karriären via avslut och hans tredje förlust totalt.

Returmötet stod i samband med UFC 241 och den då tidigare tungviktsmästaren lyckades återfå sitt bälte. Cormier besegrades via slag i matchens fjärde rond. Förlusten var den tidigare mästarens första bakslag i tungviktsklassen. Ingen av de båda kombattanterna har gått en match sedan dess.

Tidigare i veckan bekräftade UFC att trilogimötet kommer bli av i juli. Cormier kommenterade  matchningen på sitt ’instagram’-konto.

This one is for all the marbles. 1-1, both knockouts but great fights, I can’t wait to fight this dude again!! Now it’s time to work as hard as I ever trained. #weareaka #zinkinsportsmanagement #2xheavyweightchamp 2xlightheavyweightchamp

Den tidigare mästaren står med ett totalt matchfacit som lyder 22-2-0 och den regerande mästarens dito står på 19-3-0.

Här är oddsen

Oddsmakarna har haft svårt att urskilja en tydlig favorit inför det tredje tungviktsmötet. Enligt odds från Betsafe kommer den regerande mästaren kliva in i buren som en knapp ’underdog’.

Ett rakt vinnarspel på Miocic ger i dagsläget 2.06 gånger insatsen tillbaka, medan ett motsvarande spel på ”DC” ger 180 kronor tillbaka på en spelade hundralapp.

Enligt oddsstatistik från ’Best Fight Odds’ var den regerande mästaren en knapp favorit till att ta hem  vinsten i deras första möte, medan han klev in i buren som knapp ’underdog’ i match nummer två.