Jamahal Hill avslöjar budskap från Israel Adesanya

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-11-17 14:00

Den före-detta lätta tungviktsmästaren i UFC Jamahal Hill har tagit till sin Youtube-kanal för att avslöja ett meddelande från den tidigare mellanviktsmästaren Israel Adesanya. Orden som Adesanya levererade till Hill har att göra med den regerande mästaren i den lätta tungviktsdivisionen Alex Pereira.

Hills och Adesanyas konversation bakom kulisserna

Under helgens gångna gala, UFC 295, kröntes en ny lätt tungviktskung i organisationen. Efter en kamp mellan tjecken Jiri ”BJP” Prochazka (29-4-1) och Brasiliens Alex ”Poatan” Pereira (9-2) var det den sistnämnde som erövrade bältet via ett TKO-avslut sent in i den andra ronden. I och med det har Pereira lyckats ta över tronen i två av UFC:s viktklasser och det på rekordtid.

Matchen mellan Pereira och Prochazka skedde dock i frånvaro av den tidigare mästaren i divisionen Jamahal ”Sweet Dreams” Hill (12-1, 1 NC). Hill, som ådrog sig en svår knäskada i juli månad detta år, kommer vara utanför sporten under en längre tid medan han läker. Detta betydde bland annat att han tvingades lämna ifrån sig titeln, som då var priset för huvudmatchen under UFC 295.

”Sweet Dreams” har dock ambitioner på att återerövra sitt bälte så snart han åter är redo för kamp. Det enda som möjligen skulle förhindra en direktföljande titelutmaning vid hans återkomst är om Pereira redan har en match planlagd. En motståndare som har diskuterats för Pereira är även en person han stött på tidigare, nämligen den forne mästaren i mellanvikt Israel ”The Last Stylbender” Adesanya (23-4). Detta är dock något som diskuterats privat mellan Adesanya och Hill.

”He’s all yours”

Enligt Hill har han varit i kontakt med ”The Last Stylebender”. Under de ord som utbytts de två UFC-atleterna emellan, skall Adesanya bland annat ha diskuterat hans vy på en trilogi-match med Alex Pereira. Turligt nog för Hill, tycks det inte som om nigerianen har någon lust att åter en gång träda in i oktogonen mot ”Poatan”. Hill förklarar i en video på sin Youtube-kanal hur Adesanya berättat för honom att Pereira ”är din”.

For anybody worried about ‘Izzy’ [Israel Adesanya] and all this and all that, he might jump the line, ‘Izzy’ already messaged me,” Hill said. “He messaged me the same night that it happened and he told me, ‘He’s all yours.’ Yeah, all mine. Alex is nobody’s. It’s right here, bro. There is nobody else. It’s just me. There is no other, interference is nothing. I’m the only thing that you have to worry about … or don’t worry about. Understand when I come through, you gonna feel me.

Det är I dagsläget okänt när Hill kommer kunna återvända till oktogonen. För Pereiras del, har han gått tre matcher under 2023, där den sista inföll den 11:e november.