Khamzat Chimaev utmanar Nate Diaz

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-11-03 16:43

Det svenske MMA-fenomenet Khamzat Chimaev har utmanat veteranen Nate Diaz till en kamp i oktogonen. Chimaev är hittills obesegrad i sin UFC-karriär med fyra raka vinster via avslut. Diaz skall enligt rapporter enbart ha en match kvar på sitt nuvarande kontrakt med organisationen.

Khamzat Chimaev jagar Nate Diaz-match

Svenske MMA-fightern Khamzat ”Borz” Chimaev (10-0) fortsätter att storma framåt i UFCs welter- och mellanviktsdivision. Efter att nyligen ha tagit ett längre uppehåll från kampsporten, återvände så Chimaev till oktogonen nu den gångna helgen under UFC 267. Där ställdes han mot welterviktaren Ji ”The Leech” Jingliang (18-7) i en kamp som inte skulle vara alltför länge. det tog ”Borz” enbart cirka tre minuter av den första ronden innan han kunde sjunka in en submission via RNC på sin kinesiske motståndare.

Efter bedriften har Chimaev nu sett det som lämpligt att jaga efter en kamp med en av UFCs sanna veteraner, Nate Diaz (20-12). Diaz har som känt enbart en kamp kvar på sitt nuvarande kontrakt med organisationen och saknar i dagsläget en offentliggjord motståndare. Khamzat tycks se sig som den utmärkta kandidaten till att ge Nate en ordentligt tuff kamp i dennes potentiellt sista UFC-framträdande.

Let’s go, bro!

Vad Diaz anser om en matchning med Chimaev är i dagsläget okänt.