in

Lista: 10 mest underhållande kampsportsstjärnorna på vita duken

De allra flesta som idag sysslar med kampsport fick upp ögonen för det när de såg de många tuffa kampsportsfilmer på 80- eller 90-talet.

För ungefär en vecka sedan listade MMA Betz vilka filmkaraktärer som hade presterat bäst om de vore riktiga och tävlat i UFC.

Nu har stunden kommit till att ranka vilka stjärnor i kampsportsfilmer som är genom tidernas bästa underhållare.

10.Dolph Lundgren

Vem gillar inte Dolph? Han var en superhård ryss i Rocky IV men deltog i många fler filmer än så. Universal Soldiers och Showdown in Little Tokyo är en annan klassiker. Att Dolph är svensk gör bara valet lättare.

9.Michael Jai White

Han gör kanske inte de allra största och mest intressanta filmerna men alla hans filmer är egentligen uppdaterade upplagor av det vi såg på 80- och 90-talet. Kraft, tuffhet och väldigt mycket action. White har dessutom flertalet mästerskapstitlar i karate.

8.Iko Uwais

Iko är kanske den skådespelare idag som är störst inom just området kampsport. Med väldigt råa och kreativa fightingscener har han väckt liv i en gammal filmgenre. För den som inte upptäckt Ikos filmer så ska ni definitivt se The Raid 1 och 2. Iko är ursprungligen från Indonesien.

7.Tony Jaa

Alla som sett Ong Bak-filmerna vet vilken underhållare och talang som Tony är. Han utför kampsport på ett väldigt fräscht och akrobatiskt vis. Jaa är också en av de stora i genren idag och kommer ursprungligen från Thailand.

6 .Jet Li

Meriterad karatemästare som precis som sina idoler Bruce Lee och Jackie Chan tog steget över till USA och gjorde succé. Han bästa film är nog ”The Hero” från 2002.

5.Steven Seagal

Okej, idag är Seagal något av en tragisk figur. Men tittar man tillbaka så har han medverkat och producerat massor av sköna actionrullar. Hur många nackar bröt han egentligen? 80-tals rullen Nico är en riktig goding.

4.Jackie Chan

Chan gör fortfarande filmer och är en av få som framgångsrikt blandat kampsport och humor. Rumble in the Bronx och Rush Hour-serien är idag kultförklarade.

3.Jean-Claude Van Damme

För de födda 80-tal eller tidigare är kommentarer här överflödiga. Men för er andra så kan vi tala om att Van Damme började som europeisk mästare i kickboxning och tog sedan med sig sina färdigheter till Hollywood. Han är en levande legendar med filmer som Kickboxer och Bloodsport.

2.Chuck Norris

Han ser kanske inte så skräckinjagande ut men Norris är en skådespelare med hög karisma. Som ung tävlade han framgångsrikt i både karate och taekwondo. Som åldring har han dessutom införskaffat sig svart bälte i BJJ. Hans sidekicks i filmer som Delta Force eller i TV-serien Texas Ranger är några av de bästa.

1.Bruce Lee

Han kom från Kina till USA med inte bara kampsport utan hel filosofi. Förändrade hela världens sätt att se på traditionell asiatisk kampsport och revolutionerade filmbranschen. Lee var på många sätt en fritänkare och långt före sin tid. Hans bästa film är enligt många Big Boss eller Enter the Dragon.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här


Mer nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *