Nate Diaz hyllar tidigare motståndaren: Han är en grym fighter

Författare: Ralph Nordahl

Publicerad: 2023-05-12 17:07

Den före detta UFC-stjärnan Nate Diaz ger nu höga lovord till sin tidigare motståndare Leon Edwards, som nu är UFC-mästare i weltervikt.

Nate Diaz hyllar welterviktsmästaren Leon Edwards

Nate Diaz erkänner att han har mycket respekt för welterviktsmästaren Leon Edwards och berömmer hans arbetsmoral.

I en intervju med MMA Junkie berättar Diaz att han inte har glömt Edwards, trots att det snart har gått två år sedan deras möte på UFC 263.

I don’t think I’m over him either, too. He’s great, he’s a great fighter also. It’d be cool if he hung onto [UFC welterweight title] for a while, and he deserves it. Trains hard and works hard.

Diaz lyckades nästan avsluta Edwards i matchens sista minut, men Edwards kontrollerade större delen av matchen och lämnade Diaz med en blodig mask.

Diaz avslutade sin UFC-karriär med en fin submissionvinst över Tony Ferguson, medan Edwards fortsatte sin framgångsrika bana och blev UFC-mästare i weltervikt. Diaz önskar att Edwards behåller mästartiteln ett tag framöver, och anser att han förtjänar den på grund av sin hårda träning och arbetsmoral.

I MMA-världen går respekt långt, och Diaz vet att trots att han förlorade mot Edwards så såg han imponerande ut i slutet där han plötsligt var nära att avsluta britten. Det är inte omöjligt att de båda möts igen någon gång i framtiden, och det skulle vara en match som många fans ser fram emot.