Santiago Ponzinibbio möter Miguel Baeza den 5 juni

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-04-16 10:10

En welterviktskamp i UFC mellan Santiago Ponzinibbio och Miguel Baeza rapporteras vara klar för galan planerad till den 5 juni. Matchen blir den första för Ponzinibbio sedan knockoutförlusten mot Jingliang Li tidigare under detta året.

Santiago Ponzinibbio klar för sin andra match under 2021

Den 5 juni kommer två welterviktare att kliva in i UFCs oktogon, när Santiago ”Gente Boa” Ponzinibbio (27-4) tar sig an den obesegrade Miguel ”Caramel Thunder” Baeza (10-0) under galan planerad till det datumet. Ponzinibbio kommer in mötet med en förlust i ryggen, hans första på över fem år. Baeza kommer att genomföra sin fjärde match i UFC i och med kampen.

Nyheten om Ponzinibbio vs. Baeza kunde först meddelas via sociala medier via MMA-reportern Marcelo Barone.

Santiago Ponzinibbio söker sig tillbaka till segerkolumnen

Argentinas Santiao Ponzinibbio hade fram tills sitt möte med kinesen Jingliang ”The Leech” Li (18-6) i januari en vinstsvit på hela sju raka matcher. Efter en längre tids skada klev ”Gente Boa” in i oktogonen i hopp om att fortsätta plocka hem segrar i UFC i jakten på en titelutmaning. Så blev dock inte fallet för Ponzinibbio, som istället fick se sig slagen medvetslös i slutet av den första ronden.

Nu vankas hans andra match för året, där argentinaren skall ta sig an Miguel Baeza den 5 juni. Med mer än hälften av sina segrar via KO/TKO, finns det ingen tvekan om att Ponzinibbio besitter gott med slagkraft i nävarna. Frågan återstår dock om hans senaste förlust kommer väga tungt på 34-åringen i kampen.

Miguel Baeza kommer in i matchen som obesegrad

En alltmer svåråtkomlig och hållbar status i den professionella MMA-världen är den av den ’obesegrade fightern’. Den 28-årige amerikanen Miguel Baeza är dock en av dem som kan påstå att han aldrig erfarit ett nederlag i buren. Efter att ha levererat en briljant uppvisning i en match under den andra säsongen av DWTNCS (Dana White’s Tuesday Night Contender Series), tog sig Baeza in i UFC.

Väl i oktogonen har 28-åringen gjort bra ifrån sig, där han har vandrat hem med en seger via avslut i alla sina framträdanden för organisationen. Nu ståendes inför sin största utmaning hittills i karriären, möter den unga amerikanen en sann welterviktsveteran i Santiago Ponzinibbio i juni.