Jon Jones testar positivt för doping – titelmatchen flyttas från Las Vegas

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-24 00:00

Det var tänkt att Alexander Gustafsson i helgen skulle gå match mot Jon Jones på T-Mobile Arena i Las Vegas. Men så blir det nu inte. Hela galan, UFC 232, kommer nämligen att flyttas till Los Angeles. Anledningen till detta är att stjärnan Jones återigen har testats positivt i en dopingkontroll.

USADA som testar alla UFC-fighters har i en kontroll som genomfördes 9 december hittat spår av anabola steroiden turinabol. Samma ämne som fick Jones avstängd efter vinsten mot Daniel Cormier sommaren 2017.

Enligt experter som rådgjort med USADA och UFC så pekar det mesta på att det positiva testet beror på rester av den föregående överträdelsen som Jones redan avtjänat sitt straff för. Då Nevada idrottskommission (NSAC) vill få mer tid på sig att utreda testet så tänker de inte bevilja Jones tävlingslicens redan till matchen på lördag.

Galan flyttas till Los Angeles

Eftersom UFC riskerade att tvingas ställa in hela galan så har man därför valt att titta på andra alternativ. Nu står det fastställt att UFC 232 flyttas till Los Angeles. Idrottskommissionen i Kalifornien (CSAC) tycks inte vara lika bekymrade över det positiva testet och kommer att tillåta Jones tävla i deras delstat. Se Dana White och USADA-bossen Jeff Novitzky förklara läget i klippet nedanför.

Flytten från Las Vegas till Los Angeles innebär stora praktiska utmaningar för UFC. Många fans blir lidande och till alla de som köpt biljetter till galan kommer de att bli erbjudna full återbetalning eller nya biljetter.

Se fler av våra MMA speltips