in , ,

UFC 232 Gustafsson vs Jones: Allt du behöver veta om galan

UFC 232 är ju extra spännande för oss svenskar då vi äntligen får se returmatchen mellan vår egen Alexander Gustafsson och Jon Jones. Det är en match om titeln som givetvis är huvudmatch på kortet och går som bekant i lätt-tungvikt. Platsen är Las Vegas.

Toppmöte om titeln i lätt-tungvikt

Alexander Gustafsson får gå sin efterlängtade returmatch mot den forne mästaren i lätt-tungvikt Jon Jones. UFC meddelade i samband med matchningen att matchen kommer att vara om det vakanta bältet i lätt tungvikt. Det innebär att den regerande mästaren Daniel Cormier kommer att bli av med sitt bälte när matchen mellan Gustafsson och Jones sätts igång. Det har nu gått sex år sedan deras första möta. Mycket har hänt, skandaler, dopingavstängningar och skador, men nu äntligen är det dags.

Alex senaste KO-vinst var mot Glover Teixeira på UFC Fight Night: Stockholm som ägde rum den 28:e maj 2017. Sen dess har han haft problem med en del skador, men nu verkar Arboga-sonen vara redo för krig igen.

Jon Jones, här är en man som verkligen har varit en skandalernas man de senaste åren. Nu senast har han varit avstängd för otillåtna preparat efter att han besegrade Daniel Cormier på UFC 214. Den matchen räknas som no-contest, men Jones record är fortfarande imponerande 22-1-1, där han har nio knockouts, tre submissions och fyra domslut. Hans förra möte mot Alex ansågs av många vara en av de bästa matcherna i UFCs historia och en match Jones förlorade i mångas ögon.

Mästare mot mästare i damernas fjädervikt

Cris Cyborg kommer äntligen, efter mycket om och men, få möta den rådande mästarinnan i bantamvikt, Amanda Nunes. Matchen har varit på tal om flera gånger, men nu har de båda tackat ja till ett möte på UFC 232. Mötet är ett så kallat mästare mot mästare-möte då Cyborg är den regerande mästarinnan i fjädervikt medan Nunes har bältet i bantamvikt.

Cyborg besegrade senast Yana Kunitskaya i första ronden och har hela tio raka vinster. Sammanlagt har hon ett record på 20-1-1. Av de 20 vinsterna är 17 på knockout och tre via domslut. Hennes enda förlust är första matchen i hennes karriär.

Nunes försvarade senast sin titel i bantamvikt mot Raquel Pennington, som hon knockade i 5:e ronden. Detta blev Nunes 7:e raka seger och hennes 3:e titelförsvar. Hennes record är på 16-4 och har 11 vinster på knockout, tre via submission och två via domslut.

Mer blågult på kortet

Trots att de flesta ögonen nog är på Alex så får vi inte glömma att Ilir Latifi möter den forne TUF-vinnaren Corey Anderson på samma kort.

Latifi kommer från en giljotin-vinst över Ovince Saint-Preux vilket skickade honom upp i rankinglistan där han nu placerar sig som nummer tre. Han har tio matcher i UFC varav sju är vinster. De han förlorat mot är Gegard Mousasi, Jan Blachowicz och Ryan Bader.

Anderson rider på två vinster. Han besegrade senast Glover Teixeria genom ett enhälligt domslut på UFC Fight Night: Shogun vs. Smith. Värt att nämnas är att Anderson har en förlust mot Latifis träningskamrat Jimi Manuwa. Manuwa vann på knockout redan i första ronden på UFC Fight Night: Manuwa vs. Anderson. Anderson har ett record på 11-4 och har fyra knockouter och sju domslut.

UFC 232 Betting och odds

Trots dopningsavstängningen är den forne mästaren Jones favorit, ganska stor sådan, hos spelbolagen.

Unibet håller Jones som favorit til 1.55 medan Gustafsson ger 3.15 gånger pengarna.

Mobilebet håller Jones som favorit till 1.58 medan Gustafsson ger 3.20 gånger pengarna.

Betfair håller Jones som favorit till 1.61 medan Gustafsson ger 3.25 gånger pengarna.

Bet365 håller Jones som favorit till 1.61 medan Gustafsson ger 3.25 gånger pengarna.

Se alla spelbolag & odds bonusar

Än så länge är det endast två matcher som är ute hos spelbolagen, Gustafsson vs Jones samt Cyborg vs Nunes, men fler spel kommer att komma upp ju närmare galan vi kommer

Bet365

Mobilebet

Unibet

Betfair

Matchkortet

UFC 232 går den 29:e december i T-Mobile Arena i Las Vegas. Det rådande kortet är följande.

Titelmatch i lätt-ungvikt: Jon Jones vs. Alexander Gustafsson
Titelmatch i fjädervikt: Cris Cyborg (c) vs. Amanda Nunes
Lätt-tungvikt: Ilir Latifi vs. Corey Anderson
Weltervikt Carlos Condit vs. Michael Chiesa
Fjädervikt: Chad Mendes vs. Alex Volkanovski
Fjädervikt: Cat Zingano vs. Megan Anderson
Bantamvikt: Tom Duquesnoy vs. Nathaniel Wood
Lättvikt: BJ Penn vs. Ryan Hall
Mellanvikt: Uriah Hall vs. Bevon Lewis
Tungvikt: Walt Harris vs. Andrei Arlovski
Weltervikt: Curtis Millender vs. Siyar Bahadurzada

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *