in , ,

UFC 235: Jon Jones försvarar sin titel mot Anthony Smith

Det var lite drygt mer än en vecka sen Jon Jones mötte vår Alexander “The Mauler” Gustafsson om den vakanta lättungviktstiteln som han vann via TKO i den tredje ronden.

Nu är Jon Jones (23-1 MMA, 17-1 UFC) åter redo för match under UFC 235 den 2:a mars i T-Mobile Arena mot utmanaren Anthony Smith (31-13 MMA, 7-3 UFC) bekräftar Dana White.

Smith, som har tre raka vinster sedan han bytte viktklass från mellanvikten till den lätta tungvikten 205 pounds, har inte varit blyg om att anklaga Jones för dopning i flertalet intervjuer.

Men ämnet för steroider diskuterades inte under en livekonfrontation efter Jones seger över Gustafsson vid UFC 232. Jones nämnde istället ett förslag om att Smith kunde vara en potentiell  motståndare i framtiden och erkände att det var en fight som lockar honom varpå Smith föreslog att de borde fightas i juli under vid den stora galan som är under UFC: s International Fight Week.

De senaste dagarna har dock Jones hintat om en potentiell match mellan dessa herrar varpå vi nu har fått bekräftat att den nu är klar för UFC 235 som redan är i början på mars, alltså betydligt tidigare än planerat.

 

View this post on Instagram

 

So much to study, this is going to be fun

A post shared by Jon Bones Jones (@jonnybones) on

Det enda som skulle kunna stoppa denna match är om Jones inte får sin MMA-licens beviljad i Nevada den 29 januari när kommissionen tar upp han ärende gällande hans positiva dopingsvar inför matchen mot Alexander Gustafsson.

Dana White sa följande till TMZ under en intervju:

Senare denna månad kommer Jon Jones ansöka om licens från NSAC, så att han kan fightas den andra mars under UFC 235 i Las Vegas, Nevada. Förutsatt and han blir godkänd och får sin licens att tävla i Nevada så är matchen mot Smith klar och han kommer försvara sitt lätta tungviktsbälte i en femronders fight i T-Mobile Arena i Las Vegas.

Så det är bara att hålla tummarna att Jones om man vill se denna match.

Matchkort

UFC 235 äger rum den 2:a mars på T-Mobile Arena i Las Vegas, Nevada, och nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

  • Jon Jones vs. Anthony Smith
  • Robbie Lawler vs. Ben Askren
  • Tecia Torres vs. Weili Zhang
  • Diego Sanchez vs. Mickey Gall
  • Holly Holm vs. Aspen Ladd
  • Jeremy Stephens vs. Zabit Magomedsharipov
  • Ovince Saint Preux vs. Misha Cirkunov

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *