UFC 251: Valentina Shevchenko vs. Joanne Calderwood bekräftad

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2020-02-26 00:05

UFC kommer återvända till Perth i Australien och en titelmatch är redan färdigställd inför galan. I juni kommer organisationen anordna en titelmatch mellan Valentina Shevchenko och Joanne ”JoJo” Calderwood, i samband med UFC 251.

Dominant mästarinna

Den tidigare thaiboxningsmästarinnan Shevchenko genomförde sin professionella MMA-debut 2003 och och har tillhört UFC sedan 2015. Sedan dess har hon hunnit med tio matcher och hälften av dessa drabbningar har gått för en av organisationens bälten.

Shevchenko har gått förlorande ur två av de ovannämnda matcherna och både förlusterna kom mot UFCs nuvarande dubbelmästarinna Amanda Nunes. En av dessa matcher gick för organisationens bantamviktsbälte.

Därefter infördes en ny kvinnlig viktklass i organisationen, nämligen flugvikt. 31-åringen har gått sina fem senaste matcher i viktklassen och fyra av dessa drabbningar var titelmatcher. Först besegrades den tidigare stråviktsmästarinnan Joanna Jędrzejczyk och i sin senaste match avslutade hon Katlyn Chookagian via TKO.

Shevchenko står med ett sammanslaget matchfacit som lyder 19-3-0.

TUF-veteran från Skottland

Precis som sin framtida motståndare kommer även Calderwood från en thaiboxningsbakgrund. Den 33-åriga skotskan genomförde sin professionella MMA-debut 2012 och fick kontrakt med UFC två år senare. Kontraktet förtjänade hon i samband med hennes deltagande i ’The Ultimate Fighter: A Champion Will Be Crowned’. Säsongens syfte var att lansera en stråviktsdivision i UFC och säsongens vinnare, Carla Esparza, blev organisationens första mästarinna i viktklassen.

Calderwood har gått tio matcher i organisationen och står där med ett matchfacit som lyder 6-4-0. Senast kommer 33-åringen från en vinst, via delat domslut, mot amerikanskan Andrea Lee.

Calderwood har under årens lopp samlat på sig ett totalt matchfacit som lyder 14-4-0.

Under dagen bekräftade UFC mötet visa sina sociala medier.

WE’RE HEADED BACK TO PERTH! @BulletValentina and @DRkneevil journey to Australia for #UFC251! https://UFC.com/Perth