UFC 264: Irene Aldana tar sig an Yana Kunitskaya i bantamvikt

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-05-06 11:04

En kamp i UFCs kvinnliga bantamviktsdivision mellan Irene Aldana och Yana Kunitskaya är klar för UFC 264 den 10 juli. Matchen blir den första under 2021 för Aldana, som kommer in i mötet med en förlust i ryggen.

Irene Aldana förbereder sig för Yana Kunitskaya

UFCs åttonde numrerade gala för året UFC 264 har nu fått en god tillökning till sitt huvudkort. Två av organisationens bantamviktskvinnor i Mexikos Irene Aldana (12-6) och ryskan Yana ”Foxy” Kunitskaya (14-5, 1 NC) är satta att kliva in i oktogonen den 10 juli. Aldana genomför sin första match under 2021 i och med kampen, medans hennes motståndare Kunitskaya gick match i februari månad. Nyheten om Aldana vs. Kunitskaya levererades först av den amerikanska sportjätten ESPNs spansktalande redaktion.

Aldana hoppas återfinna vinstformen

Irene Aldana har trots en längre tid i UFC ännu inte gått kamp om en titel. Med sin avslutningsskicklighet i nävarna har dock mexikanskan etablerat sig som en av organisationens främsta kvinnliga tävlande. I dagsläget rankad nummer 4 i bantamviktsdivisionen, gick Aldana enbart en match under det gångna året. Olyckligtvis för 33-åringen, slutade den i en förlust när hon inte kunde mäta sig med en tidigare mästarinna i viktklassen Holly ”The Preacher’s Daughter” Holm (14-5). Med två segrar innan nederlaget mot Holm i ryggen, söker sig Aldana att ta sig en viktig skalp i sin match mot Yana Kunitskaya under UFC 264.

Kunitskaya kan fortsätta bygga på sin vinstsvit

Yana Kunitskaya har visat på en utmärkt förmåga i att återhämta sig från nederlagets brink. Efter att ha blivit besegrad i sin titelmatch mot den tidigare UFC-mästarinnan Cristiane ”Cris Cyborg” Justino (23-2, 1 NC) i 2018, har den 31-åriga ryskan vunnit fyra av sina fem nästföljande matcher. Rankad nummer 5 i UFCs bantamviktsdivision, kommer Kunitskaya in i mötet med Irene Aldana den 10 juli med en vinstsvit på två raka matcher, varav den senaste kom mot Ketlen ”Fenomeno” Vieira (11-2) den 20 februari i år. En seger för Kunitskaya skulle säkerligen säkra hennes plats som en framtida utmanare till Amanda ”Lioness” Nunes (21-4) bantamviktstitel.