UFC 229: Svenskstjärnan Lina Länsberg är underdog mot Yana Kunitskaya

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-09-30 00:00

UFC 229 rankas som inte bara årets utan kanske också historiens största UFC-gala. Matchen mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor om lättviktsbältet har fansen väntat på i flera år. Den 4 november i Las Vegas går galan av stapeln på T-Mobile Arena.

På matchkortet klingar dessutom ett svenskt namn. UFC:s för nuvarande enda svenska kvinnliga fighter, Lina Länsberg, är inplanerad att möta Yana Kunitskaya.

Länsberg har ett record på 8 vinster och 3 förluster. Fyra matcher har det hunnit bli i UFC, varav två av dem på vinst. Senast, på en Fight Night-gala i maj månad, besegrade den 36-årige svensken Gina Mazany på domslut.

Hennes motståndare, Kunitskaya, gör sin andra match i UFC. Precis som Länsberg, blev hon inkallad för att utmana dominante Cris Cyborg om bältet i den annars så tunna fjäderviktsdivisionen.

Kunitskaya klar favorit hos alla spelbolagen

Nu har både Länsberg och Kunitskaya valt att gå ner en viktklass och tävla i bantamviktsklassen. Kunitskaya hade inte mycket att säga till om mot Cyborg utan fick se sig besegrad på TKO redan i den första ronden. Länsberg, som också förlorade på samma sätt, höll ut till mitten av andra ronden.

Tittar man på oddsen inför matchen är Kunitskaya favorit.  Den ryske 28-åringen har ett något mer meriterande record och kan dessutom titulera sig som före detta Invicta-mästare.

Bet365 erbjuder oddset 1.57 för Kunitskaya medan Länsberg ger 2.50.

Unibet ger 1.53 gånger pengarna Kunitskaya och 2.50 för Länsberg.

Mobilebet har liknande odds, 1.51 för Kunitskaya och 2.50 för Länsberg.

Missa inte årets bästa kampanj där man får en exklusiv t-shirt samt 100X i odds på Conor samt 60X i odds på Khabib. Den kampanjen får ni inte missa! Läs mer om Conor och Khabib oddsen här.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips