UFC-mästaren Stipe Miocic vill möta Tyson Fury

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2019-11-12 19:04

Under lördagen visade det sig att tungviktsboxaren Tyson Fury (29-0-1, 20 KOs) har börjat träna MMA. Nyheten levererades via en video på Fury i en bur där han bland annat tränade nertagnings-försvar och sparring tillsammans med UFC-fightern och landsmannen Darren Till (18-2). Fury avslöjade för några veckor sedan att han önskade att gå några matcher i MMA, ett utlåtande som möttes av blandade reaktioner från MMA-världen. Bland annat var UFCs president Dana White kritisk till uttalandet, och föreslog att det skulle vara ett dåligt karriärval av Fury. Nu när Fury har offentliggjort sin träning har flera som tidigare kritiserade engelsmannens önskan fått tänka om, inklusive Dana White.

Stipe Miocic noterar Fury

Den nuvarande tungviktsmästaren i UFC Stipe Miocic (19-3) noterade Tyson Furys träning under lördagen. Miocic som återvann sin mästartitel från Daniel Cormier (22-2) tidigare i år, har yttrat att han inte önskar ett tredje möte med den meriterade forne dubbelmästaren i Cormier. Istället riktar sig nu Miocic in på tungviktsmästaren i boxning Fury. Via Twitter svarar Miocic på Dana Whites post med videon på Fury i buren. UFC-tungviktaren gräver fram en hotande ton i sitt svar och varnar Fury att han skall vara försiktig med vad han önskar, ”@Tyson_Fury be careful what you wish for”.

Andra vill möta Fury

Stipe Miocic är dock inte ensam i att vilja möta Fury i en match. Bland de som antagit Furys utmaning tillhör Miocics forne motståndare och titelutmanare i tungvikt Francis Ngannou (13-4). Ngannou föreslog att han skulle vara villig att möta Tyson Fury i antingen boxning eller MMA. En annan som uttryckt en önskan att få möta den engelske boxaren är Greg Hardy (5-2). Det relativt nya tillskottet till UFCs tungviktsdivision har gått ut med att även han är villig att möta Fury antingen i ringen eller buren. Fury har hittills bara svarat Ngannou, men när den nuvarande tungviktsmästaren Miocic har visat ett intresse i engelsmannen är ett utbyte av ord de två emellan inte långt borta. Om det i sig leder någonstans återstår att se.

Framför sig förväntas Stipe Miocic möta Daniel Cormier en tredje gång längre in på året, medans Tyson Fury har ett ryktat returmöte med tungviktaren Deontay Wilder (41-0-1, 40 KOs) att se fram emot.