3 orsaker till varför Derrick Lewis kan slå Daniel Cormier på UFC 230

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-10-18 00:00

Det är inte många som tror på Derrick Lewis inför matchen mot tungviktsmästaren Daniel CormierUFC 230. Alla experter är eniga om att Lewis chanser är små och att Cormier är bättre inom sportens alla områden.

Men man ska inte glömma att allt kan hända inom MMA. Här är tre anledningar till varför vinner titeln i New York den 4 november.

1.KO-power

Säga vad man vill om Lewis kondition och tekniska kunnande. Men en sak ingen kan förringa eller frånta Lewis är hans förmåga att slå hårt. Den 33-årige Texas-bon har många vinster på kontot på just knockout. Se bara hur hans blev dominerad i sin senaste match mot Alexander Volkov men ändå lyckades knocka honom när bara tio sekunder återstod av den sista ronden. 18 av hans 21 vinster har kommit på knockout.

2.Hjärta

Vi har sett Lewis bli väldigt trött snabbt i sina matcher, och vi har sett Lewis ta mycket stryk. Men Lewis ger aldrig upp. Hur trött än han ser ut så ger han aldrig upp och mycket beror nog på att han vet att det bara krävs en träff. Så även om konditionen inte är den bästa så kan man räkna med att han kommer ge sitt yttersta.

3.Cormier är inte 100 procent

Daniel Cormier hade inte planerat att gå match nu egentligen. Efter sin senaste KO-seger mot Stipe Miocic så har han haft problem med sin högerhand. En bruten hand som ännu inte tillfrisknat helt och hållet. Cormier har dessutom erkänt att han inte hade tagit matchen nu den 4 november mot vem som helst, men att just Lewis lockade honom. Lite underskattning kanske? Cormier fyller 40 år nästa år och behöver förbereda sig och sin kropp – vilket han inte hinner göra nu som han kanske behöver.

Se speltipsen inför matchen mellan Cormier och Lewis här.

Unibet erbjuder Cormier till 1.12 gånger pengarna medan Lewis ger så mycket som 5.57.

Betfair har lagt oddset 1.16 på Cormier och något mindre, 5.00, på Lewis.

Se fler av våra MMA speltips