5 anledningar till varför Daniel Cormier är en bättre fighter än Jon Jones

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-10-31 00:00

Även om Jon Jones har besegrat Daniel Cormier två gånger är rivaliteten inte över mellan de två stjärnorna. Trots detta faktum så innehar Cormier bältet i både lätt tungvikt och tungvikt eftersom Jones varit borta på grund av doping.

Jones har alltså aldrig förlorat bältet i en match, trots det gör många gällande att Cormier är den bättre av dem två.

Vi har listat fem anledningar till varför Cormier kan anses vara en bättre MMA-fighter än sin rival Jones.

5.Framgång trots lång karriär med skador och slitage

Cormier fyller 40 år under 2019 och har därmed haft en väldigt lång karriär. Han började som brottare och gick så långt att han fick representera amerikanska OS-landslaget. Med åren har också skadorna kommit – skillnad från den åtta år yngre och mycket fräschare Jon Jones.

4.En renare fighter

Till skillnad från Jones så har Cormier aldrig ertappats med otillåtna preparat i sin kropp. Han har aldrig ens varit misstänkt för fusk. Det samma kan alltså knappast sägas om Jones som nyligen fick grönt ljus för att tävla igen efter en 15 månader lång dopingavstängning.

3.Fysiskt mindre och med stor kämpaanda

Med sina 180 cm är Cormier allt som ofta den mindre fightern i sina matcher. Jämför med Jones som är ett huvud längre och har en betydligt större räckvidd. Hjärta har han också så det blir över – minns bara hans match mot svensken Alexander Gustafsson.

2.Fair play

Cormier tävlar alltid på ett sjyst sätt och är i princip alltid lika ödmjuk efter match. Han är knappast känd för att ta till otillåtna medel heller, som sparkar mellan benen, slag mot bakhuvud eller greppa buren med fingrarna. Samma sak kan inte sägas om Jones som är en notorisk ”peta i ögonen”-fighter eller arroganta uttalanden när han väl vunnit.

1.Inte rädd för att tävla mot tyngre fighters

Jones dominerade lätt tungvikt i flera år och rensade egentligen hela viktklassen. Men även om det var tal om det stannade han tryggt på sin plats utan att verkligen utmana sig själv mot större motståndare. För Cormier har det varit tvärtom. Han har tävlat framgångsrikt i både lätt tungvikt och tungvikt – utan rädsla för tyngre samt starkare motståndare.

Nu till helgen på UFC 230 kommer Cormier att bli utmanad av Derrick Lewis om sitt tungviktsbälte. Klicka här för mer information om hela galan.

I slutet av året kommer i sin tur Alexander Gustafsson och Jon Jones göra upp om bältet i lätt tungvikt som förväntas överges av just Cormier. Matchen sker på nyårsgalan UFC 232 – som du kan läsa mer om här.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips