3 orsaker till varför Alexander Gustafsson förlorade mot Jon Jones

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-30 00:00

Alexander Gustafsson hade väntat i över fem år på att få sin efterlängtade returmatch mot Jon Jones.Trots alla dopingkontroverser och flytt av gala från Las Vegas till Los Angeles så blev den planerade titelmatchen av under natten till söndag.

Och tyvärr, för svensk del, klarade inte ”The Mauler” att stå emot Jones som vann matchen på teknisk knockout i tredje ronden.

Här har ni tre orsaker till att Gustafsson förlorade matchen mot Jones.

1.Ljumskproblem

På den efterföljande presskonferensen förklarade en nedstämd Gustafsson att han blev illa träffad av ett knä från Jones. Den tog i ljumsken och hade så pass stor effekt att det låste sig för Gustafsson. Han lyckades inte skaka av sig det och blev därför mer orörlig vilket Jones lyckades utnyttja väldigt väl. Att detta besvärade Gustafsson var tydligt, som var icke-karaktäristiskt orörlig på sina fötter.

2.Jabben och pressen

Alex hittade aldrig målet med sin jabb, vilket är en viktig nyckel för honom i alla hans framgångar. En annan faktor var hans oförmåga att sätta press på Jones ända in i buren. Han lyckades inte pressa Jones tillbaka tillräckligt mycket innan han slog. Detta innebar i sin tur att Jones hade utrymme att enkelt cirkla bort från svenskens slag.

3.Nedtagningsförsvar

Kanske hade det med ljumsken att göra men Gustafsson såg väldigt stel ut när han blev nedtagen i tredje ronden. Vi är annars vana vid att se honom reagera och försvara sig mycket bättre och smidigare men när Jones hittade en öppning i början av tredje ronden hamnade Alex snabbt på rygg. Att han därefter inte lyckades resa på sig och neutralisera Jones offensiv blev början på slutet.

Se fler av våra MMA speltips