Därför kommer Alexander Gustafsson att besegra Jon Jones – lista

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-18 00:00

Det återstår inte lång tid tills UFC 232 går av stapeln på T-Mobile Arena i Las Vegas den 29 december. Huvudmatchen är särskilt intressant för oss svenskar då den står mellan Jon Jones och Alexander Gustafsson. Matchen gäller bältet i lätt tungvikt, precis som i deras första möte i Toronto hösten 2013.

Jones är av många ansedd som den bäste MMA-fightern i historien och frågan är hur ”The Mauler” ska kunna besegra denne, i praktiken, obesegrade stjärna.

Även om mycket talar för att Jones går vinnande ur striden så finns det ändock faktorer som talar för Gustafsson. MMA Betz har listat tre anledningar till varför Gustafsson vinner bältet mot Jones.

1.Räckvidd

Många var skeptiska till UFC:s sätt att marknadsföra den första matchen mellan de båda. Eftersom Gustafsson då var en doldis valde organisationen att göra en stor grej av att de var lika långa och stora. Men detta kom att spela en avgörande roll i matchen.

Jones lever mycket på sin räckvidd, att kunna slå sin motståndare utan att befinna sig i farozonen för att själv bli träffad. Mot Gustafsson fungerar inte denna taktik.

Och det har inte bara med svenskens längd att göra utan också för att han har mycket bra fotarbete och boxningskombinationer.

2.Erfarenhet

Mycket har hänt sedan de möttes för över fem år sedan. Båda har utvecklats och båda kan nog se tillbaka och lära sig en hel del från första matchen. Förhoppningsvis finns det mer att hämta för Gustafssons del och här ligger mycket av ansvaret på hans tränare. I den första matchen hade ”The Mauler” flera bra chanser att trycka på när Jones var skakad men valde då istället att ge amerikanen utrymme till att återhämta sig.

Gustafsson har också under de här gångna åren mognats en hel del och blivit pappa. Han är i och med detta mer självsäker och dedikerad att vinna bältet. Men det som är allra viktigast för honom är att slå Jones.

3.Fair play

Jones har själv avslöjat att han levde rövare mellan sina matcher. Drogmissbruk och konstant festande. Sen har Jones också ertappats med otillåtna dopingpreparat i sin kropp och om USADA (som kontrollerar fighters) gjort sitt jobb så kommer Jones vara helt utan dessa den 29 december.

Frågan är hur mycket detta kommer påverka Jones och hans prestation. Är Jones samma fighter nu när han har alla ögon på sig i detta avseende? Det är den stora frågan.

Se fler av våra MMA speltips