Jon Jones lider med svenska fans – ”The Mauler” svarar på Twitter

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-24 00:00

UFC-stjärnan Jon Jones har det inte lätt just nu. Och kanske är det inte så konstigt. Återigen har han hamnat i fokus vad gäller doping.

Det stod under gårdagskvällen klart att Jones testats positivt för samma otillåtna ämne som fick honom avstängd efter matchen mot Daniel Cormier i juli 2017. Turerna kring nyheten är många och det är inte helt enkelt att greppa allt som hunnit hända under de senaste dygnet. Klart står i alla fall att UFC 232 kommer att flyttas från Las Vegas till Los Angeles. Du kan läsa mer om det här.

Många experter och tyckare har hunnit säga sitt om det inträffade. Frågan är dock vad Jones och Alexander Gustafsson känner i detta nu.

”Folk reser från Sverige”

I ett privat inspelat videoklipp som Jones publicerat i sociala medier så är han rejält tagen av nyheten. Han frånsäger sig ansvar men visar samtidigt sympatier med alla de fans som rest världen över för att bevittna titelmatchen på plats i Las Vegas.

Se vad han har att säga i klippet nedanför.

Nu när vi vet vad Jones känner så är frågan vad Gustafssons reaktion på det hela är. Svensken är väldigt fåordig men samtidigt kraftfull när han kommenterar den briserande nyheten och dråpslaget.

Hela matchkortet inklusive titelmatchen mellan Jones och Gustafsson blir av i The Forum i Inglewood, Kalifornien. Mer nyheter om det positiva dopingtestet och flytten av galan från Las Vegas lär följa.

Se fler av våra MMA speltips