Så kan Jon Jones besegra Alexander Gustafsson – lista

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-01 00:00

Snart smäller det, och lagom till 2019 kanske vi har vår allra första UFC-mästare från Sverige. Givetvis handlar det om Alexander Gustafssons titelmatch mot Jon Jones  i Las Vegas den 29 december.

Tidigare under veckan sammanfattade vi tre anledningar till  varför ”The Mauler” vinner bältet. Nu har turen kommit till att lista det som talar för Jones.

Här har ni tre anledningar till varför Jon Jones vinner över Gustafsson på UFC 232.

1.Självförtroende

Att Jones vann första mötet mot Gustafsson på delat domslut för över fem år sedan vet de flesta redan om. Segern, hur jämn den än var, inger ändock självförtroende till den forne mästaren.

Jones har själv deklarerat att han inte tog den matchen helt seriöst och slarvade mycket med sina förberedelser. Att han trots det vann är också något som troligen stärker hans självförtroende.

2.Motivation

Jones har varit dopingavstängd och fråntagen sitt bälte under de senaste 1,5 åren. Han har också fått utstå en hel del hat och stått i skamvrån under en längre tid. Därför är det inte helt osannolikt att han inför denna match är mer motiverad än någonsin. Som den vinnarskalle som han är lär absolut inte ta lätt på den här matchen. Jones vill nog överbevisa alla och cementera sin position som den främste någonsin.

3.Kreativitet

Jones och Gustafsson är rent tekniskt ganska lika, och om svensken har vassare boxning så har amerikanen fördel inom just grapplingen.

På ett område är dock Jones klart före och det är inom kreativiteten. Jones har en imponerande förmåga att lösa svåra situationer på väldigt kluriga och samtidigt farliga sätt. Ett exempel på detta är alla hans brutala snurrtekniker som han avfyrar helt slumpmässigt.

Vill du läsa mer om UFC 232 och matchen mellan Jones och Gustafsson? Klicka här.

Se fler av våra MMA speltips